TOKİ sosyal konut projesi kuraları ne zaman? İstanbul için kura çekimi hangi ay yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesi kuraları ne zaman? İstanbul için kura çekimi hangi ay yapılacak?
İhtiyaç sahibi vatandaşların ev sahibi olabilmesi amacıyla başlatılan TOKİ Sosyal Konut Projeleri'nde çekilişler devam ederken Ankara ve İstanbul için yapılacak çekilişlerin tarihi de netleşmeye başladı.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU

ANKARA KURA TARİHİ BELLİ OLDU 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Ankara kura tarihlerine ilişkin olarak " ''İlk Evim, İlk İş Yerim'' projemizde ilk 4 etapta 45 ilimizde 93 bin 392 evimizin hak sahibini belirledik. Sıra Başkentimize geliyor, Ankara kuralarımızı 2-12 Ocak arasında 18 bin 450 yuvamız için çekeceğiz." ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR KURA TARİHİ BELLİ OLDU 

TOKİ kura çekilişleri Eskişehir genelinde 13-14 Ocak tarihleri arasında sabah 10''da yapılacak. Eskişehir ili genelinde yapılacak 2 bin 311 adet konutun hak sahipleri yapılacak çekilişlerin ardından belli olacak. 

İSTANBUL ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Türkiye''nin çeşitli illerinde kura çekimleri için tarihler netleşmiş olsa da en çok talebin olduğu İstanbul için henüz net bir tarih verilmemişti. Anadolu''da birçok ilde çekilen kuraların ardından İstanbul için de çekilişin yapılacağı ay ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar, Sosyal Konut Projesi''nin İstanbul ayağı için Şubat ayının sonunda çekiliş gerçekleştirilmesini bekliyor. 

KAZANAMAYANLARIN HESABINA 500 TL GERİ ÖDENECEK

Projeye başvuru kapsamında 500 lira ödeme alınan vatandaşlar, çekiliş ile herhangi bir daire kazanamamaları durumunda ödedikleri ücreti geri alabilecekler. Başvurulan bankada hesap kartınız olmasa bile vezneye kimlik ibraz edilmesi halinde 500 TL geri ödeme alınabilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar