Tırtılın ısırdığı kadın yoğun bakıma alındı! Piknik için gitti dehşeti yaşadı

Tırtılın ısırdığı kadın yoğun bakıma alındı! Piknik için gitti dehşeti yaşadı
Trabzon’da piknik alanında çam kese tırtılının ısırdığı 44 yaşındaki Arzu Durmuş yoğun bakıma alındı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinden alınan bilgiye göre, 44 yaşındaki Arzu Durmuş piknik yaptığı esnada çam kese tırtılı boynuna düştü.

Durmuş, tırtılın bomumu ısırdığını fark etti. Birkaç gün sonra ise boynunda tutulma ve kolunda ağrı hissetti. Bunun üzerine ağrı kesici kullanan Arzu Durmuş’un ağrısı geçmeyince hastaneye gitti. Ateşi yükselen Durmuş’un boynunda apse olduğu belirlendi.

3646843-e54c3739dff1eb9447b750b9c1e2db12.jpg

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Nefes darlığı ve baş dönmesi olan Arzu Durmuş yoğun bakım servisine kaldırıldı. Doktorların yaptığı tetkik sonrası akciğerinde çok sayıda apse tespit edilen Durmuş’a antibiyotik tedavisi uygulandı. İyileşme gösteren kadın daha sonrasında ise göğüs hastalıkları servise yönlendirildi.

Göğüs ağrısı ve solunum şikayeti olan Arzu Durmuş’a Göğüs Hastalıkları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Olcay Ayçiçek göğüs tüpü taktıktan sonra Durmuş, normale döndü.

KTÜ Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Olcay Ayçiçek, çam kese tırtılına daha çok Akdeniz, Ege, Marmara ile Karadeniz Bölgesi sahil kesimi ve Orta Anadolu'da rastlandığını söyledi.

640x360.jpg

Arzu Durmuş ise gittiği piknikte çardakta otururken boynunda batma hissettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Yakınlarım başörtüme yapışmış tırtıl olduğunu fark etti. Boynumu incelediklerinde 30-40 diken benzeri şeyin cildime battığını fark ettiler. Birkaç gün sonra boyun tutulması ve kolda ağrı ortaya çıktı. Çok defa acile gittim ama çare bulamadım. İki gün hastanede yattım yine de iyileşemedim. Halsizlik, yürüyememe ve solunum sıkıntısı üzerine KTÜ Farabi Hastanesi'ne geldim. Allah razı olsun, onların sayesinde iyileştim. Başta hocalarım olmak üzere tüm hastane çalışanları, tedavimi çok güzel yaptı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar