Ticaret Bakanlığı’ndan 'kağıt ve karton' ithalatına soruşturma

Ticaret Bakanlığı’ndan 'kağıt ve karton' ithalatına soruşturma
Ticaret Bakanlığı, "ondüle ve ikincil elyaf yüzey kağıdı ve karton" ile "örme veya kroşe eşya" ithalatının yerli üretime zarar vermesinin araştırılması sebebiyle soruşturma başlattığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, "kağıt ve karton" ile "örme veya kroşe eşya" ithalatında yaşanan artışın yerli üretime potansiyel zarar verebileceği endişesiyle soruşturma başlattı. Bu soruşturmanın, yerli üreticilerin başvurusu üzerine yapılan ön incelemeler sonucunda, söz konusu ürünlerin ithalatının son dönemde belirgin bir şekilde arttığı ve yerli üretim dalında ekonomik göstergelerde olumsuz bir değişiklik olduğu tespit edilerek başlatıldığı belirtildi.

İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğler, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili tebliğe göre, İthalatta Korunma Önlemleri Değerlendirme Kurulu, ithalatta meydana gelen artışın yerli üretime ciddi zarar veya tehdit oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek üzere korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında özellikle "ondüle ve ikincil elyaf yüzey kağıdı ve karton" ile "örme veya kroşe eşya" ithalatının yerli üretim üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde araştırılacak. İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan bu soruşturmanın 9 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Ancak gerektiğinde süre, 6 ay daha uzatılabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar