Ticaret Bakanı duyurdu: Birleşik Krallık ile elektrikli araç ticaretine sağlanmakta olan menşe kolaylığında yeni gelişme

Ticaret Bakanı duyurdu: Birleşik Krallık ile elektrikli araç ticaretine sağlanmakta olan menşe kolaylığında yeni gelişme
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, elektrikli araçlar hakkında bir duyuruda bulundu ve Türkiye ile Birleşik Krallık arasında elektrikli araçların menşe kuralları hakkında geçiş sürecinin uzatıldığını açıkladı.

Bakan Bolat, yaptığı açıklama ile Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması (STA) Ortak Komitesi'nin, elektrikli araçların menşe kuralları hakkında geçiş sürecini uzatma kararı aldığını ifade etti.

Bolat, ayrıca "Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması'nda yer alan elektrikli akümülatörler ve elektrikli vasıtalara ilişkin menşe kurallarının, 31 Aralık 2026 tarihine kadar esnek şekilde uygulanmaya devam edilmesine ilişkin bir karar almış bulunuyoruz." dedi.

"Türkiye olarak, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşik Krallık'taki potansiyel elektrikli araç üreticileri dahil girişimcilerin esnek menşe kurallarının devam ettirilmesi talepleri çerçevesinde, mevcut kuralların uzatılması amacıyla, konuyu uzun süredir takip ediyorduk. " diyen Bolat, STA'mızın Menşe Protokolü'nde elektrikli akümülatörler ve elektrikli vasıtalar hakkındaki esnek menşe kurallarının 2024 senesine kadar uygulanacağını hatırlattı ve "21 Aralık 2023 tarihinde alınan karar ile bu süre 2027 yılına kadar uzatılmıştır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar