Thomas Tuchel, Bayern Munih'in yeni teknik direktörü oldu

Thomas Tuchel, Bayern Munih'in yeni teknik direktörü oldu
Bundesliga devi Bayern Münih'te Julian Nagelsmann dönemi sona erdi. 35 yaşındaki genç teknik direktördne boşalan teknik direktörlük görevine ise Thomas Tuchel getirildi.

Bundesliga''da alınan üst üste başarısız sonuçların ardından Bayern Münih, zirve yarışını sürdürmesine rağmen ezeli rakibi Borussia Dortmund''un arkasına düşmüştü. Alman devinin başında 84 maça çıkan Nagelsmann, görevini bir başka Alman vatandaşı olan Thomas Tuchel''e devretti. 

 

Alınan değişiklik kararının Bayern Münih''te CEO olarak görevini sürdüren Oliver Kahn, futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hasan Salihamidžić ve Başkan Herbert Hainer tarafından verildiği bildirilirken, göreve yeni başlayacak olan Thomas Tuchel''in sözleşmesinin 30 Haziran 2025''te sona ereceği kaydedildi.

"GELECEK HEDEFLERİMİZ HAKKINDA ŞÜPHE UYANDIRDI"

Oliver Kahn, başarısız sonuçların ardından Nagelsmann hakkında eleştirel ifadeler kullandığı ayrılık açıklamasında, "2021 yazında Bayern için Julian Nagelsmann ile sözleşme imzaladığımızda, onunla uzun vadeli çalışacağımıza ikna olmuştuk ve sonuna kadar hepimizin hedefi buydu. Ancak şimdi, kadromuzdaki kalitenin giderek daha az öne çıktığı sonucuna vardık. Dünya Kupası''ndan sonra daha az başarılı ve daha az çekici oynadık. Performanstaki büyük dalgalanmalar, bu sezon için hedeflerimizin yanı sıra gelecek için hedeflerimiz hakkında da şüphe uyandırdı. Bu yüzden şimdi harekete geçtik" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar