TFF'den UEFA ve FİFA'ya rest!

TFF'den UEFA ve FİFA'ya rest!
UEFA'nın asker selamına soruşturma başlatmasına tepki gösteren TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, UEFA'nın ve FIFA'nın uygulamaya çalıştığı disiplin yöntemlerine pabuç bırakacak bir Federasyon değiliz" dedi.

Meclis Dilekçe ve İnsan Hakları Karma Alt Komisyonunda konuşan TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, A Milli Futbol Takımımızın Fransa ve Arnavutluk maçlarındaki gol sevinçlerinde asker selamı vermesine ilişkin UEFA tarafından soruşturma başlatılmasına sert tepki gösterdi.

Milletvekillerinin eleştiri ve değerlendirmeleri sonrası tekrar söz alan Baykan, A Milli Futbol Takımına yönelik UEFA soruşturmasına ilişkin, "Fransa'da gol attıktan sonra, üstelik asker selamı verebilmek için gol atmayı ayrıca arzu eden, milli bilinci olan futbolculara sahip bir ülke olarak, UEFA'nın ve FIFA'nın uygulamaya çalıştığı disiplin yöntemlerine pabuç bırakacak bir Federasyon değiliz." dedi.

"Fransa maçı sonrası gelinen noktanın, siyasi bir tarafı bulunduğunu" da vurgulayan Baykan, Türk seyircilerin maç sırasında ışıkları yakmalarının "rahatsızlığı büyüttüğünü" söyledi.

Baykan, "Asker selamının dünya genelinde olduğunu, bizim aslanlarımızın ortaya koyduğu anlayışın çok farklı olduğunu, devre arasında Cenk'in 'Asker selamı vermek için gol atmamız lazım.' ifadesinin ateşleyici unsur olduğunu ifade etmek istiyorum. TFF elbette bir milli bilinci, ülke menfaatlerini savunma konusunda gerekli hassasiyete sahiptir." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar