TFF seçiminde sürpriz aday: Mehmet Büyükekşi'nin rakibi belli oldu

TFF seçiminde sürpriz aday: Mehmet Büyükekşi'nin rakibi belli oldu
Haziran ayında TFF'de yapılacak başkanlık seçimi için Mehmet Büyükekşi'nin rakibi olacak isim belli oldu.

Türk futbolunun en yetkili yönetim organı Türkiye Futbol Federasyonu’nda(TFF) bu yaz seçim olacak.

TFF, Ankara''da 22-23 Haziran 2023''te olağan genel kurula giderecek yeni başkan ve yönetim kurulunu seçecek.

Yeni yönetim 4 yıl boyunca görevde kalacak.

Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’nin karşısına çıkacak adayın Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu olduğu açıklandı.

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Devecioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Türkiye Futbol Federasyonu 22-23 Haziran 2023 ayında yapılacak olan Genel Kurulunda, TFF Başkanlığına adayım. Türk futbolunun daha ileri seviyelere taşınması, bizim en büyük arzumuzdur" dedi.

SEBAHATTİN DEVECİOĞLU KİMDİR?

19 Mayıs 1968’de Elazığ’da doğan Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, ilk, orta, ve liseyi memleketinde okudu. Lisede futbol oynayan Devecioğlu, 1986''da Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne girdi. Devecioğlu 1990''da Futbol İhtisas Dalı''ndan mezun oldu.

2008-2009 Sezonunda Elazığspor Kulübü''nde yöneticilik ve çeşitli dönemlerde de divan başkanlığı yapan Devecioğlu, 2019 Elazığspor Kayyım Başkanlığı''nı üstlendi.

Çok sayıda makale ve kitap çalışmasına imza atan Devecioğlu, spor yönetimi ve ekonomisi üzerine internet portalları da kurdu. Çok yönlü bir spor bilim insanı olan Devecioğlu, Ok Federasyonu, Judo Federasyonu, Oryantiring Federasyonu, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kurullarında da bulundu.

Yeni Spor Yasası''na göre bir kişinin TFF Başkan adayı olabilmesi için üyelerinin yüzde 10''unun imzasını toplaması gerekiyor. Bu da yaklaşık 300 üyesi olan TFF delegelerinin 30''unun ıslak imzasının alınması gerektiği anlamına geliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu''nda yeni başkanlık ve yönetim kurulu seçimi için tarih belirlendi. Seçim dönemlerinde genellikle haziran ayında yapılan seçim, bu yıl da haziranda olacak. Büyükekşi ve Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu ile beraber seçime girecek diğer adaylar da haziran ayına kadar netleşecek.

 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar