TFF Başkanı futbol kulüplerinin gelirleri hakkında konuştu!

TFF Başkanı futbol kulüplerinin gelirleri hakkında konuştu!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Kulüplerin gelirleri farklı farklı sebeplerle azaldı. Kayıp, 1.2 milyar lirayı aştı.”

Dünya Gazetesine konuşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

KULÜPLERİN GELİRLERİ AZALDI

Başta pandemi olmak üzere, kulüplerin gelirleri farklı farklı sebeplerle azaldı. Eskiden gelirler azalmasına rağmen harcamalar daha fazla artıyor, borç kat kat büyüyordu. Şimdi harcamaların eskisine göre daha azaldığını görüyoruz.

 “Pandemi, geçen sezon ve bu sezon gelirleri aşağı çekti. 21 kulübün gelirlerinde yüzde 30-40 kayıp var. Kayıp, 1.2 milyar lirayı aştı.”

Türk futbolunun kurtuluşu, alttan yetişecek futbolcuların yurtdışına transferidir. Futbolun kurtuluşu, Avrupa kupalarında istikrarlı bir şekilde yer almak, orada puan toplamak ve maddi olarak döviz cinsinden gelir elde etmektir. Süper Lig, değerli bir lig. Avrupa’nın ilgi gösterdiği, UEFA’nın önemsediği, uluslararası medyada yer verilen bir lig. Yurt dışında forma giyen futbolcularımızın başarısı ve Milli Takım’ın başarısı ile özellikle son dönemde bu ilgi daha da arttı. Bunu fırsata çevirmeliyiz. Futbol ailesinin kendi içindeki çekişmeyi sadece sahada yapması, ligin marka değerini yıpratacak açıklamalardan kaçınması gerekir. Haftanın bir günü birbirlerine rakip olanlar, haftanın diğer günleri iş ortağı olduklarını unutmamalılar.


 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar