Tezgahların kralı tahtını bırakmıyor: Kilosu 35 liraya düştü! Hamsi elini eteğini çekti

Tezgahların kralı tahtını bırakmıyor: Kilosu 35 liraya düştü! Hamsi elini eteğini çekti
Hamsinin azalması ile birlikte tezgahların yeni kralı olan istavrit bu hafta da tahtını bırakmadı. İstavritin kilosu 35 TL'ye kadar düştü.

Hamsi, artık Karadenizli balıkçıların ağlarına beklenenden daha az vurmaya başladı. Kilogram fiyatının geçtiğimiz haftalarda 35 TL'ye kadar düşmesiyle birlikte, hamsi tezgahlardan elini eteğini çekti. Bu durum hamsinin yerine avı artan istavrit ile dengelendi.

20240123aw126328-0.jpg

Şu anda hamsinin kilosu 100 TL iken, istavrit 35 TL'den satılıyor. Balıkçılar, hamsi avının azalmasının ardından denizlerde bollaşan istavrit sayesinde tekrar yüzlerinin güldüğünü belirtiyorlar. Abdulkadir Vural, hamsinin azalmasıyla birlikte istavritin tezgahlarda bollaştığına dikkat çekerek, av sezonunun oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

20240228aw151076-6.jpg

Vural, "Hamsiyle başladık, istavrit ile devam ediyoruz. Eylül ayının ortalarında balık ürünleri biraz kıttı ancak sonra bollaşmaya başladı. Şu anda denizin kuru fasulyesi, istavrit. Fiyatlar uygun ve denizde bol olduğu için güzel. Hamsinin avlanması yaklaşık iki buçuk üç ay sürdü. Hamsi bittikten sonra yerini istavrit aldı. Şu anda istavritin kilosu üç kilosu 100 liradan, kilosu ise 35 liradan satılıyor. Nisan ayının on beşinde av yasağı bitiyor. O zamana kadar vatandaşımız tüketmeye devam eder. Balıklarımız sabah erken saatlerde gelmeye başlıyor. Umduğumuzu bulduk, hamsi balıkçıların yüzünü güldürdü" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar