Tether USDT’yi Kava’da piyasaya sürdü

Tether USDT’yi Kava’da piyasaya sürdü
Stablecoin pazarının hakimi konumunda bulunan Tether ‘in USDT’si Kava aracılığıyla Cosmos’ta başarıyla piyasaya sürüldü.

Tether’in USDT’si Kava entegrasyonu ile Cosmos’un Blockchain Arası İletişim (IBC) ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ekosistemlerinde stablecoin likiditesini erişilebilir hale getirecek. Yerel USDT’nin Cosmos dApp ve uygulama zincirleri ile EVM dApp kullanıcılarına güvenli ve evrensel olarak benimsenmiş stablecoin getireceği kaydedildi.

Kava’nın kurucu ortağı Scott Stuart, başarılı entegrasyondan duyduğu heyecana ilişkin “Tether’in USDT entegrasyonuna verdiğimiz destek, Cosmos ve EVM ekosistemlerinde çok ihtiyaç duyulan stablecoin likiditesinin kilidini açıyor. Tether’in seçimi, Kava’yı blockchain internetini inşa eden Cosmos projeleri için önemli bir müttefik haline getiriyor” ifadelerini kullandı.

Tether CTO’su Paolo Ardoino da “Kava ağı, USDT kullanıcılarını korumak için gerekli olan sıfır güvenlik sorunuyla dört yıllık sağlam geçmişe sahip benzersiz ve yaygın olarak takip edilen bir blockchain’dir. Merkeziyetsiz finansın geleceğini yeniden şekillendirmeyi ve dünya çapındaki kullanıcılara fayda sağlayan, kapsayıcı bir ekosistemi teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kava’da yerel olarak ihraç edilen USDT, sıkı erişim kontrolleri ve kısıtlamaları olan dahili köprü aracılığıyla IBC ve EVM blockchain’leri arasında hareket edebilecek. Kava’nın varlıkları zincirler arasında hızlı ve güvenli bir şekilde taşıyacağı kaydedildi. Entegrasyon ile Cosmos’taki DeFi ekonomisinin önemli ölçüde genişleyebileceği aktarıldı. Terra’nın UST’sinde yaşanan çöküşün ardından yaşanan likidite sorunu için bir çözüm olabileceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar