Tesla fabrikasından inanılmaz görüntüler

Tesla fabrikasından inanılmaz görüntüler
Çin'in Şangay şehrindeki Tesla fabrikasından gelen video sosyal medyada gündem oldu. İzleyenleri şaşkına çeviren videoda, Model 3 ve Model Y araçların üretiminin sadece 40 saniye gibi çok kısa bir sürede yapıldığı görüldü.

ABD merkezli otomobil üreticisi Tesla, milyarder girişimci Elon Musk'ın başlıca gelir kaynağı desek yalan olmaz. Öyle ki, Musk'ın servetinin önemli bir kısmı Tesla'daki hisselerinden kaynaklanıyor. Lüks otomobil markasının otonom sürüşlü pek çok arabası var ve sahip olduğu özellikler firmayı birçok ülkede zirveye oturtuyor.

Tesla'nın üretim hızının önemli derecede arttığı, Model Y ile Model 3’ün üretiminin sadece 40 saniyeden bile kısa sürdüğü ortaya çıktı.

40 SANİYEDE OTOMOBİL ÜRETİYOR

TGRT Haber'in insideevs.com sitesine dayandırdığı haberine göre, Tesla’nın Şangay fabrikasındaki üretimi bir YouTuber paylaştığı video ile gözler önüne serdi. YouTuber'ın paylaştığı videoda, Tesla araçlarının çok kısa süre içerisinde üretilmesi dikkat çekti.

Videoyu çeken kişi, montaj sürecini denetleyen çalışanlardan biriyle röportaj yaparken, daha önce iddia edilen 45 saniyelik üretim hızının artık doğru olmadığını belirtti. Artık Tesla’nın yeni otomobilleri 40 saniyeden bile daha kısa sürede ürettiğini söyleyerek, Tesla’nın üretim sürecindeki hayrete düşüren başarısına ışık tuttu.

Ocak 2023'te ABD'li otomobil devi Ford'un Dearborn, Michigan'daki kamyonet fabrikasının her 49 saniyede bir F-150 ürettiği ortaya çıkmıştı. Böylece, Tesla'nın üretim hızı Ford'u geride bıraktı.

Robotik teknolojisinde önemli işlere imza atan Elon Musk, özellikle bu kadar hızlı araba üretimini robotlara borçlu. Zira Tesla'nın Şangay'daki gigafactory'sinde düzinelerce robot kol verimliliği artırmak için birlikte çalışıyor. Videoda robotların farklı düzlemlerde aynı anda nasıl otomobil montajı yapabildiği de kısa gösteriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar