Alparslan Bayraktar A Haber'e konuştu: Araplarla yapılan 50 milyar dolarlık anlaşmanın 30 milyarı hangi sektöre aktarılacak

Alparslan Bayraktar A Haber'e konuştu: Araplarla yapılan 50 milyar dolarlık anlaşmanın 30 milyarı hangi sektöre aktarılacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Araplarla yapılan 50 milyar dolarlık anlaşmanın 30 milyarının hangi sektöre aktarılacağını açıkladı.

GÜNBOYU/ HABER MERKEZİ

Bakan Bayraktar, A Haber'de canlı yayın konuğu oldu. Türkiye'ye körfez ülkelerinden ciddi ilgi olduğunu belirten Bayraktar "Suudi Arabistan ile önemli bir enerji işbirliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Maddi olarak miktarı netleşmedi. 4-5 bin megavatlık yenilenebilir enerji projesine ilgi duyduklarını görüyoruz." dedi.

ree.jpg

Bayraktar, son iki aydır BAE ile gerçekleştirilmesi muhtemel enerji projelerine yoğun olarak odaklanıldığını belirterek, "BAE ile toplamda 50,7 milyar dolarlık anlaşma seti bulunuyor. Bunun 29,7 milyar doları enerji projeleri. Enerji projelerinde de ağırlıklı olan kısım yenilenebilir enerji, rüzgar, güneş, deniz üstü rüzgar enerjisi projeleri, doğal gaz ile hidrojen ve yeşil amonyak üretiminin olduğu bir proje setimiz var." diye konuştu.

Körfez ülkelerinin Türkiye'de özellikle yenilenebilir enerji alanına ilgi gösterdiğini vurgulayan Bayraktar, "Türkiye'de yatırım yapan şirketler ülkemizi bildiği için o anlamda da Suudi Arabistan'la önemli bir enerji iş birliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Maddi olarak miktarı netleşmedi. 4-5 bin megavatlık yenilenebilir enerji projesine ilgi duyduklarını görüyoruz. Biz gerek elektrikte, gerek doğal gazda çevre ülkelerde bölgesel işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Orada da BAE ve Suudi Arabistan'ın istekleri ve talepleri olduğunu gördük." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar