Tutuklu Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ayten Dönmez hakkında flaş karar

Tutuklu Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ayten Dönmez hakkında flaş karar
28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklanan Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Ayten Dönmez, bugün yapılan ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Milletvekili genel seçimleri öncesi "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklanan Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Ayten Dönmez, bugün yapılan ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

PKK silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınıp 27 Nisan 2023'te tutuklanan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli 13. sıradan milletvekili adayı Ayten Dönmez'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava bugün başladı. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Ayten Dönmez ve sanık avukatları katıldı.

vwe243uo-k2cdxey13sfwq.webp

"O FOTOĞRAF BANA AİT DEĞİL"

Duruşmada savunma yapan Dönmez, 16 Ekim 2020’de teslim olan Ş.D. isimli PKK/KCK terör örgütü mensubunun dijital materyallerindeki fotoğraflarda kendisinin de olduğuna dair dosyaya konu olan iddia hakkında konuştu. Dönmez, “O fotoğraf bana ait değil. Fotoğrafta benim yanımda olduğu iddia edilen iki şahsı da tanımıyorum. Fotoğrafın çekildiği iddia edilen zaman aralığında ben iki çocuğuma bakıyordum. Türkiye veya İstanbul sınırlarının dışına çıkamazdım” dedi.

Kanser olduğunu ve tutuklanmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirten Dönmez, “Babam imam. Babamın mesleğinden dolayı 8-9 yaşından beri kapalıyım ama sürekli fotoğraflarım çekildiği için başörtümü çıkartmak zorunda kaldım” dedi ve tahliyesini talep etti.

"BENZERLİK ALGISIYLA İLERLEYEMEYİZ"

Duruşmada söz alan sanık Dönmez’in avukatı Özgür Kip, “Dosyaya konu olan fotoğraflardaki kişinin müvekkilim Dönmez olduğunu iddia makamının ispatlaması gerekiyor. Ayten Hanım çocuğunu dağda doğurmadı herhalde. Benzerlik algısıyla ilerleyemeyiz. Bu insanların hayatları var” dedi.

SAVCI, DÖNMEZ'İN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINI TALEP ETTİ

Avukat Kip, yapılan tutuklamanın haksız bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek müvekkili Dönmez’in tahliyesini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise Dönmez hakkında üzerine atılı suçu işlediğini belirterek tutukluluk halinin devamını talep etti.

MAHKEME HEYETİ DÖNMEZ'İN TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından mevcut delil durumunun yetersizliğinden dolayı Dönmez’in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Dönmez hakkında İstanbul ve yurt dışına çıkma yasağı koyan heyet, Dönmez'in cezaevinde yatan kardeşine para yolladığı için "terör örgütüne yardım etmek" suçundan yargılandığı diğer davayla bu davanın birleştirilmesine karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar