Temizlik görevlileri 6 bin 750 lira maaşı beğenmedi! Çöpler toplanmayınca Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen özür diledi

Temizlik görevlileri 6 bin 750 lira maaşı beğenmedi! Çöpler toplanmayınca Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen özür diledi
Maaşları 6 bin 750 lira olan Çankaya Belediyesi temizlik görevlileri eylem yapıp çöpleri toplamayınca Belediye Başkanı Alper Taşdelen, vatandaşlardan özür diledi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, toplanmayan çöpler için Çankayalılardan özür diledi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Taşdelen, şu ifadeleri kullandı:

ÇÖP TOPLANMADI…

Dün Genel-iş sendikası ile yeni toplu iş sözleşmesi imzaladık. Belediyemizde asgari ücreti net 4.850 TL yaptık.(Artış oranı %34) Parklar ve süpürgedeki işçimiz haftasonu zammı ile net 5.300 TL, Çöp toplayan işçimiz haftasonu ve gece zammı ile net 6.500TL ++

Çöp kamyonu şoförlerimiz ise haftasonu ve gece ile net 6.750 TL alacaklar. İkramiye ve sosyal haklarla artış oranı %40 oldu. Buna rağmen bazı işçilerimiz eyleme geçti ve dün gece çöpler toplanmadı. Çok üzgünüm. Tedbirleri almakla birlikte sevgili Çankayalılardan özür dilerim.

at1.pngat2.png

MANSUR YAVAŞ KRİZE EL ATTI

Çankaya'da çöp kriz sürerken vatandaşların mağduriyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından çözüldü.

Çankaya'nın tüm noktalarında biriken çöpler ABB personelleri tarafından toplandı.

ABB'den yapılan açıklama şöyle:

Çankaya Belediyesi ile ilgili sendika arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmasına rağmen, Çankaya ilçemizde dün gece bir grup çalışanın eylem yapması nedeniyle çöp toplama işlemi gerçekleştirilememiştir. 

Özellikle pandemi döneminde yaşanan bu gelişme nedeniyle, halkımızın sağlığı ve kentimizin güvenliği için Çankaya ilçemizde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çöp toplama çalışmaları yapılmıştır.

Çankaya Belediyemizin gün boyu iyi niyetle sürdürdüğü girişimlerin bir an önce karşılık bulmasını diliyor, bu süreç tamamlanana kadar halkımızın sağlığı için Çankaya Belediyemizin çöp toplama hizmetine destek vereceğimizi bildiriyoruz. Üstlenmek zorunda kaldığımız bu görev, emeğe veya hak arayışına müdahale değil, halk sağlığını önceleyen insan odaklı Belediyecilik anlayışımızın bir gereğidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar