Temel Karamollaoğlu: Bu seçim aynı zamanda bir referandum olacak

Temel Karamollaoğlu: Bu seçim aynı zamanda bir referandum olacak
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Adana’da, “Bu felaket döneminde tarihi bir seçime de gidiyoruz. Artık sadece seçim gününe 3 hafta kaldı. Değişimin ve yeni bir başlangıcın şafağındayız inşallah" dedi.

ANKA-Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Adana’da, “Bu felaket döneminde tarihi bir seçime de gidiyoruz. Artık sadece seçim gününe 3 hafta kaldı. Değişimin ve yeni bir başlangıcın şafağındayız inşallah. Bu seçim aynı zamanda bir referandum olacak. Sadece ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı’nı ve 28. Dönem TBMM’de görev alacak 600 milletvekilini seçmeyeceğiz bu seçimde. Vereceğimiz her bir oy ile Türkiye’nin gidişatına bir istikamet belirleyeceğiz ve karar vereceğiz. Sandıkta bu ucube sistemi değiştirmek adına bir tercihte bulunacağız. Yatırım ve üretim ekonomisi mi beton, yolsuzluk, israf ekonomisi mi buna karar vereceğiz. İnanıyorum ki kullandığımız oylarla ahlaki yozlaşmayı, adaletsizliği, yolsuzluğu ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Artık kirasını dahi ödeyemez hâle gelen, evini geçindiremeyen milyonlarca insanımız için değişimden yana, haktan yana ve hakkaniyetten yana bir tercihte bulunacağız” dedi.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanları, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları ile ittifakın büyükşehir belediye başkanları Ramazan Bayramı’nın ilk gününde deprem bölgesinde her biri ayrı bir ilde olmak üzere vatandaşlarla Halil İbrahim Sofrası Buluşması’nda bir araya geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halil İbrahim Sofrası Buluşması’na Adana’dan katıldı. Karamollaoğlu şöyle konuştu:

“DEĞİŞİMİN VE YENİ BİR BAŞLANGICIN ŞAFAĞINDAYIZ İNŞALLAH”

Bu felaket döneminde tarihi bir seçime de gidiyoruz. Artık sadece seçim gününe 3 hafta kaldı. Değişimin ve yeni bir başlangıcın şafağındayız inşallah. Bu seçim aynı zamanda bir referandum olacak. Sadece ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı’nı ve 28. Dönem TBMM’de görev alacak 600 milletvekilini seçmeyeceğiz bu seçimde. Vereceğimiz her bir oy ile Türkiye’nin gidişatına bir istikamet belirleyeceğiz ve karar vereceğiz. Sandıkta bu ucube sistemi değiştirmek adına bir tercihte bulunacağız. Yatırım ve üretim ekonomisi mi beton, yolsuzluk, israf ekonomisi mi buna karar vereceğiz. İnanıyorum ki kullandığımız oylarla ahlaki yozlaşmayı, adaletsizliği, yolsuzluğu ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Pinpon topu gibi bir oraya bir buraya savrulan, çizdiği zikzaklarla adeta baş döndüren bir yanlış dış politika anlayışına da son vereceğiz, şahsiyetli bir dış politikadan yana yeni bir tavır belirleyeceğiz. Artık kirasını dahi ödeyemez hâle gelen, evini geçindiremeyen milyonlarca insanımız için değişimden yana, haktan yana ve hakkaniyetten yana bir tercihte bulunacağız.

“ADALETE SUSAMIŞ MİLYONLAR VAR. KARAMSARLIĞA KAPILMIŞ İŞSİZ GENÇLERİMİZ VAR”

Aynı zamanda ülkemizde adalete susamış milyonlar var. Karamsarlığa kapılmış işsiz gençlerimiz var. Alın terinin hakkını alamayan emekçilerimiz var. Geçinemeyen 100 binlerce hatta milyonlarca ailelerimiz var. Omuzlarımızdaki sorumluluk hakikaten ağır. Ancak bir ve beraber olursak bunun üstesinden gelebileceğimize samimiyetle inanıyorum. Adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan dış politikaya varıncaya kadar hemen her alanda hızlı bir toparlanmaya mecbur. Ancak el ele vererek bu işlerin altından kalkabiliriz.

Kutuplaştırma ve ötekileştirme siyasetine, öfke ve nefret diline artık son vermek mecburiyetindeyiz. Dikkatinizi çekerim, bu konunun üzerinde duran sadece Millet İttifakı mensuplarıdır. İktidardan böyle bir barış sesini hiç duymuyorsunuz. Sanki kendileri bir tarafa, karşılarında bulunan herkes düşman. Allah’tan korkun ya. Bu memlekette böyle huzur sağlanmaz. Onun için iktidarın gideceğine samimiyetle inanıyoruz.

Biz artık kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil birleştirici, kuvveti değil hakkı üstün tutan, siyasi rantı değil halka hizmeti esas alan bir anlayışla 85 milyona hizmet götüreceğimiz yeni bir dönemi hep birlikte başlatacağız. Bizler her işimizde ahlakı, adaleti, dürüstlüğü, liyakati, istişareyi, şeffaflık ve denetimi, plan ve programı esas alarak ülkemizin problemlerine çözüm üretme adına kollarımız şimdiden sıvadık. Özgürlüklerin teminat altına alındığı, tam bağımsız, müreffeh, güçlü ve öncü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa ve ihya edeceğiz.

Hedefimiz kaybedeni olmayan bir zafer olacak. Hedefimiz ahlakın ve adaletin iktidarını inşa etme olacak. Bu inançla hep beraber omuz omuza çalıştığımız takdirde 14 Mayıs’ta iklim değişecektir. Buna samimi olarak inanıyorum.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar