Teksas altına dayalı dijital para birimi üzerinde çalışıyor

Teksas altına dayalı dijital para birimi üzerinde çalışıyor
ABD’deki milletvekilleri, ABD dolarına dayalı bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmasına karşı çıkarken, Teksas cephesinde farklı bir politika izleniyor.

Teksas Eyalet Senatörü Bryan Huges tarafından sunulan Senato Yasa Tasarısı 2334 ve eyalet Temsilcisi Mark Dorazio tarafından sunulan Meclis Yasası 4903 metnine dayanarak, yasa koyucular eyalet denetçisinden tamamen altınla desteklenen ve tamamen nakit ya da altın olarak kullanılan dijital para birimi önerisinde bulundu.

Senatörler, “Denetleyici, altınla desteklenen bir dijital para birimi oluşturacak, böylece ihraç edilen dijital para biriminin her birimi, güven altında tutulan bir ons altının belirli bir kısmını temsil edecek.” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte denetçi ayrıca, altına dayalı yeni dijital para biriminin vatandaşlar tarafından günlük işlemlerinde kullanmasına izin verecek bir mekanizma oluşturması da gerekecek. Söz konusu metinde kullanılan ifadeler şu şekilde: Dijital para birimini oluştururken, denetçi, dijital para birimini elinde bulunduran bir kişinin dijital para birimini elektronik yollarla başka herhangi bir kişiye kolayca devredebilmesini saplayan bir araç oluşturacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar