TEKNOFEST 1 milyon 630 bin başvuruyla rekor kırdı!

TEKNOFEST 1 milyon 630 bin başvuruyla rekor kırdı!
Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e bu yıl rekor düzeyde başvuru yapıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe, geçen yıla göre katılım önemli ölçüde arttı.

Geçen yıl 1 milyon yarışmacının katıldığı TEKNOFEST'e bu yıl ise 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurdu. Bu, etkinliğin katılım rekorunu kıran bir rakam olarak öne çıkıyor. Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler ve daha birçok etkinliği içeren TEKNOFEST, toplumun teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten bir toplum haline gelmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu yıl Adana'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2024'ün teknoloji yarışmalarına ise 788 bin 161 takım başvurdu. Geçen yıl ise 337 bin 744 takım yarışmıştı. TEKNOFEST'e olan ilginin her geçen yıl artması, etkinliğin Türkiye'deki teknoloji potansiyeline ve gençlerin teknolojiye olan ilgisine önemli bir vurgu yapıyor.

BAYRAKTAR: KENDİ REKORUNU KIRMAYA GELİYOR

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yine, yeni, yeniden rekor kırdık. 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurusu, 788 bin 161 takım başvurusu. Ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh yarınları için Milli Teknoloji Hamlesi'nin dev dip dalgası TEKNOFEST 2024 kendi rekorlarını kırmaya geliyor" ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST, bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapacak. Katılımcılar arasında rekabetin yoğun olacağı etkinlik, Türkiye'nin teknolojik gelişimine ve gençlerin yeteneklerine dair önemli bir platform sağlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar