Tek kelime Türkçe bilmeden oyunu kullandı: Türk milletinin kaderine karar verdi!

Tek kelime Türkçe bilmeden oyunu kullandı: Türk milletinin kaderine karar verdi!
Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için yurt dışında, gümrük ve havalimanlarında oy kullanma işlemi başlarken, A Haber canlı yayınında yaşananlar sosyal medyada büyük tepki topladı.

Sinan Şahin / Günboyu

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamamasının ardından, milyonların kaderi 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimlerine kaldı.

İkinci tur için oy kullanmayı bekleyen milyonlarca vatandaş çok önemli bir seçimin arefesinde olduğunun bilinciyle hareket ederken, sosyal medyada paylaşılan bir video seçimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

TÜRK MİLLETİNİN KADERİ KİMLERİN ELİNDE?

Oy kullanan vatandaşların yorumlarını almak adına İstanbul Havalimanı'na giden A Haber ekibi canlı yayında oyunu kullanan bir kişiyle röportaj gerçekleştirmek istedi.

Yaşı ilerlemiş kişi sandıkta oyunu kullandıktan sonra mikrofonunu ona uzatan muhabir "Oyunuz hayırlı uğurlu olsun" şeklinde söze girdi ancak diyaloğun devamı gelmedi çünkü oyunu kullanan şahıs yabancı uyruklu çıktı.

Hızlı hızlı Arapça konuşmaya başlayan şahsın ne dediği anlaşılmazken, dilini konuşmadığı bir ülkenin geleceğini belirleyen kişinin görüntüleri ve röportajı bitirmek isteyen muhabirin çaresizliği kameraya yansıdı.

TÜRK MİLLETİNİN KADERİNİ TÜRKÇE BİLMEYENLER TAYİN EDİYOR

Gazeteci Murat Ağırel de sosyal medyada dolaşıma giren video hakkında bir paylaşım yaparak şu tepkiyi gösterdi:

"A Haber muhabiri yurt dışında oy kullanan kişi ile röportaj yapmak istiyor. Türk olduğunu düşündüğü kişiye mikrofon uzatınca aslında kaderimizi kimlerin tayin ettiğini belgelemiş oluyor."

muratagirel.webp















YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar