TBMM'den Başarır ve Türkkan kararı!

TBMM'den Başarır ve Türkkan kararı!
TBMM Karma Komisyonu'nun CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde kararı netleşti.

TBMM Karma Komisyonu, CHP''li Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti''li Lütfü Türkkan''ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldığını duyurdu. 

Karma Komisyon Başkanı AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, "İki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin raporu Genel Kurul''a sunacağız. CHP''li Mahir Başarır karma komisyona savunma yapmadı. İYİ Partili Türkkan ise yazılı savunmasını sunmuştu sözlü savunma yapmadı" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Başarır hakkında Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gösterdiği tepki nedeniyle ‘duruşma hakimlerine alenen hakaret’ ve ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs‘ suçlarından fezleke düzenlenmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021’de Bingöl’de esnaf ziyareti sırasında Tahir Gümren’e hakaret eden ve daha sonra özür dileyen Türkkan hakkında da ‘hakaret’ suçundan fezleke hazırlanmıştı.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu''nda, CHP’li Başarır ve İYİ Partili Türkkan’a ait yasama dokunulmazlığı dosyalarının incelenmesi için Hazırlık Komisyonu kurulmuştu.

11 Ocak''ta Başarır ile Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülmüştü. CHP ve İYİ Parti gruplarının 1700''den fazla dokunulmazlık dosyası olmasına karşın Başarır ile Türkkan''ın dosyalarının öne çekilmesini protesto ederek katılmadığı toplantıya HDP milletvekilleri de gelmemişti.

     

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar