TBMM Başkanı'ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması!

TBMM Başkanı'ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı tartışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Şentop “Cumhurbaşkanımızın bu, birinci dönemidir. İkinci defa adaylığı normal prosedürlere göre olur.  Meclis'in karar almasına bu anlamda bir gerek yok" dedi. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı tartışmalarına ilişkin flaş bir açıklama yaptı. Şentop "Cumhurbaşkanımızın bu, birinci dönemidir. İkinci defa adaylığı normal prosedürlere göre olur.  Meclis''in karar almasına bu anlamda bir gerek yok" dedi. 

Şentop’un açıklamalarında yer alan ifadeler şöyle:

İki defa seçilme ile ilgili iki farklı hüküm var. Birisi 2007 yılında yürürlüğe girip 2018 Nisan’ında yürürlükten kalkan bir hüküm. Bir de 2018 Nisan ayında seçim takviminin başlaması ile beraber yürürlüğe giren ve o tarihten itibaren herkese iki defa aday olma ve seçilme imkanı tanıyan bir hüküm. Bu yeni hükümetle beraber yeniden herkese bütün vatandaşlara iki defa seçilme imkanı tanınmıştır. Önceki dönemde cumhurbaşkanlığı yapmış olanlara da bu hak tanınmıştır. 2017 anayasa değişikliği ile beraber iki madde birleştirilerek yazıldı. Cumhurbaşkanı aday gösterilme ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Meclisin karar almasına gerek yok. Meclisin feshi bizim sistemimizde hiçbir zaman olmadı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar