Tavsiye ve ikram ilaç kullananlar dikkat! Aile hekimlerinden ilaç uyarısı geldi

Tavsiye ve ikram ilaç kullananlar dikkat! Aile hekimlerinden ilaç uyarısı geldi
Son dönemde uzman isimlerden viral enfeksiyonların arttığı uyarısı gelirken, soğuk algınlığı belirtilerine karşı tavsiye ve ikram şekilde ilaç kullananlar için de uyarı yapıldı.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Esin Ayfer Çulha Dildök, ilaç kullanımları hakkında uyarıda bulundu ve "Burun tıkanıklığı için doktor kontrolü olmadan kullanılan ilaçlar, huzursuzluktan kalp krizi belirtilerine, alerjik semptomlar için alınan antihistaminikler ise tehlikeli iş kazalarına kadar pek çok tehlikeli duruma neden olabilir." şeklinde konuştu.

Her hastalığın tedavisinin aynı olmadığını ve ilaç ile dozuna doktorun karar vermesi gerektiğini söyleyen uzman isim, son bir aydır hem aile hekimlikleri hem poliklinikler hem de acillerde enfeksiyon vakalarının arttığını anlattı ve eş dost tavsiyesi ile kullanılan ilaçların tehlikelerini hatırlattı.

DİĞER İLAÇLARLA ETKİLEŞİME GİREBİLİR

Örneğin burun tıkanıklığı ve akıntısı için doktor kontrolü yapılmadan en sık 'dekonjestan' içerikli ilaçların kullanıldığını söyleyen Dr. Dildök, bunun huzursuzluk, kaygı ve hatta kalp krizi gibi belirtilere dahi yol açabileceğini ifade etti.

Ayrıca viral enfeksiyonlar ile alerjik rinit belirtilerinin de karıştırıldığını söyleyen isim vatandaşların 'uyku ve sersemlik' etkisi olabilen alerji ilaçlarını da doktor önermeden almaması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar