Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Tatsız tutsuz bir All-Star daha

Deprem, ekonomik kriz gibi büyük ve etkili olumsuz faktörler zaten mutsuzluğa alışkın zihinlerimizi daha da depresif bir hale soktu. Ülkenin adete bir yarısında yaşanan tarihî felaketin ardından her zaman olduğu gibi yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyoruz. Normal olanı da bu. Biz insanlar var olduğumuz günden bu yana binlerce korkunç olay, durum ve felakete maruz kaldık. Her şey bitti, nasıl devam edeceğiz soruları her zaman soruldu ancak bir şekilde ders alarak ya da inat ederek devam ettik hayatlarımıza. Bizi diğer canlılardan ayıran en büyük özelliklerimizin başında geliyor adapte olma yeteneğimiz. Kapıda bizi bekleyen yeni deprem tehlikelerine karşı bakalım ne kadarcık önlemler alacağız.

Evet gelelim dünyanın en büyük spor organizasyonlarından NBA''in en ''eğlenceli'' haftasına. NBA severler için All-Star haftasının yeri her zaman ayrıdır. Ligin yarısından fazlası geride kalmışken verilen bu arada NBA''in süper starları aynı anda parkede yer alır. All-Star haftası geneli ABD''li ünlü isimlerin kendi aralarında oynadığı maç ile başlar. Genç yıldız ve yıldız adayları ise Rising Star maçı ile boy gösterir. Bu sene Alperen Şengün de Rising Star''a katıldı. Turnuvada Paul Gasol, Deron Willlams ve Jason Terry''nin 11''i çaylak, 10''u ikinci sezonunu geçiren ve 7''si NBA Gelişim Ligin''den 28 basketbolcunun bulunduğu havuzdan seçtiği 7''şer kişilik 4 takım mücadele etti. Paul Gasol''un takımı Alperen Şengün''ün de yer aldığı Deron Williams''un takımını yendi. Alperen ise bu maçta oldukça az süre ve şans buldu. 7 dakika parkede kalan Alperen 1 ribaunt ve 1 top çalma yapabildi. Rising Star finalinde ise Paul Gasol''un takımı Joakim Noah''ın takımını yendi. Jose Alvarado ise en değerli oyuncu seçildi.

Sonucu merakla beklenen smaç yarışmasında da Trey Murphy ve Mac McClung finale yükseldi. İlk smacından son smacına kadar oldukça etkileyici bir performans sergileyen Mac McClung''ı büyük ihtimal NBA''ı takip eden insanların yüzde 80''i hiç tanımıyordur bile. 1.88 boyundaki Mac McClung finalde 50 tam puan alarak yarışmanın galibi oldu. Mac McClung harici diğer smaçların sönük kaldığı yarışma yine Zach Lavine ve Aaron Gordon''un harika kapışmasının çok gerisinde kaldı.

Üç sayı yarışmasının finalinde, Indiana Pacers''tan 2020 şampiyonu Buddy Hield, takım arkadaşı Tyrese Haliburton ve Portland Trail Blazers''ta Damian Lillard karşılaştı. Son 4 atışını da baskete çevirerek puanını 26''ya çıkaran Lillard, Hield''ın bir puan önünde yarışmadaki ilk şampiyonluğunu elde etti. Yetenek yarışmasını ise Jordan Clarkson, Walker Kessler ve Collin Sexton''dan oluşan Utah Jazz Takımı kazandı.

Herkesin beklediği All-Star maçı ise maalesef beklendiği gibi yine 0 savunma ve rekabet içerisinde geçti. Geceye iki farklı takımda oynayarak rekor sayılara ulaşan Boston Celtics''in yıldızları damga vurdu. Jayson Tatum 55 sayı ve 10 ribaunt alarak All-Star MVP''si oldu. Jaylen Brown ise 35 sayı 15 ribaunt ile kaybeden takımın en çok sayı atan oyuncusu oldu. Bana kalırsa bu kadar isimli ve inanılmaz yetenekli oyuncuların aynı parkeye toplandığı bir etkinlikte en azından 2-3 periyot savunma yapmaya çalışmalı takımlar. Ciddi ve rekabetçi bir maç görmek istiyor insanlar. Antetokounmpo ve Le Bron karşı karşıya geliyor ve heyecan verici bir an yaşanmıyor. İkisi de birbirilerinin yanından adeta yürüyerek geçerek smaç vuruyor. Her sene All-Star formatında değişikliğe giden NBA yönetiminin bence ana amaç ve hedefi herkesin beklediği maçın daha çekişmeli geçmesini sağlamak olmalı. Yoksa bizim gibi ülkeler için sabah 04.00''te başlayan bir organizasyonu takip etmeye bir neden kalmıyor ortada.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları