Tatil yapayım derken paranızı kaptırmayın! Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti

Tatil yapayım derken paranızı kaptırmayın! Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, tatil planı yapacakları dolandırıcılara karşı uyardı.

Sahil kasabasında turizm sezonu öncesinde yapılan rezervasyonların sahte siteler ve sosyal medya hesapları aracılığıyla dolandırıcılığa dönüştüğüne dikkat çeken Mustafa Deliveli, tatilcileri güvenli sitelerden rezervasyon yapmaları konusunda uyardı.

“2-3 AY İÇERİSİNDE KOPYA SİTELER MANTAR GİBİ ÇOĞALIYOR”

Deliveli, yaptığı açıklamada, "Özellikle bu dönemde sezon öncesindeki 2-3 ay içerisinde kopya siteler adeta mantar gibi artıyor. Bu sahte sitelerin ve sosyal medya hesaplarının arkasında dolandırıcılar var. Tatilcilerin bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmalarını ve sadece güvenilir sitelerden rezervasyon yapmalarını öneriyorum" şeklinde konuştu.

8i9.jpg

Tatil hayaliyle dolandırıcılığa düşmemeleri için vatandaşlara seslenen Deliveli, "Erken rezervasyon dönemindeyiz ve bu dönem dolandırıcılar için de yoğun bir zaman. Sahte mesajlar, kopya web siteleri ve sahte sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmalıyız. Tatil hayallerinizin kabusa dönüşmemesi için lütfen güvenilir siteleri tercih edin" uyarısında bulundu.

728xauto.webp

"SAHTE VE UCUZ REKLAMLARA KANMAYIN"

Mustafa Deliveli, sahte siteler ve dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Tatil tüketicilerinin, otellerin resmi web siteleri veya güvenilir iletişim kanalları üzerinden rezervasyon yapmaları gerektiğini belirten Deliveli, sahte hesaplar üzerinden gerçek hesap izlenimi oluşturularak yapılan dolandırıcılık vakalarına sıklıkla rastlandığını ifade etti. "Tüketicilerin yapması gereken, resmi hesaplar üzerinden tatil planlamalarını ve rezervasyonlarını gerçekleştirmek. Güvenilir ulusal ve uluslararası acenteler ya da TURSAB kayıtlı acenteler aracılığıyla rezervasyon yaptırmak her zaman en doğru tercih olacaktır" şeklinde konuştu.

1080xauto.webp

“HARF OYUNLARINA DİKKAT"

Deliveli, "Özellikle sezon öncesi dönemde kopya sitelerin artış gösterdiğini ve sürekli yeni yöntemlerle faaliyet göstermeye devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu sitelerin kapatılması için ilgili kurumlara bildirimlerde bulunuyoruz. Ama hemen yeni bir adresle faaliyetlerine devam ediyorlar. Bu oyunun bir sonu yok gibi. Tüketicilerin bu tür kopya sitelere karşı dikkatli olmaları ve güvenilir kaynaklardan bilgi alarak rezervasyon yapmaları önemlidir" şeklinde uyardı.

Sosyal medya hesaplarının da dolandırıcılık için kullanıldığını belirten Deliveli, "Paralı reklamlarla tüketicilere ulaşan sahte hesaplar üzerinden sahte rezervasyonlar yapılıyor. Bu numaralar üzerinde de sahte kontroller kurularak misafirden para alınıyor. Tüketicilerin, bu tür sosyal medya hesaplarına ve paralı reklamlara da dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar