Taşeron işçiler meydanlara indi: Kadroya geçmek istiyoruz

Taşeron işçiler meydanlara indi: Kadroya geçmek istiyoruz
Belediye taşeron işçileri, kadroya alınma talebini dile getirmek amaçlı Kadıköy’de eylem yaptı.İşçiler, içinde bulundukları durumu protesto etmek için gıyabi cenaze töreni düzenledi.

17 Aralık Pazar günü kadrolu ve güvenceli çalışma isteyen belediye taşeron işçileri Kadıköy İskele Meydanı’nda 27 sendika ve platformun çağrısıyla bir araya geldi.

Yaptıkları iş gereği kamu hizmeti veren ve bağlı oldukları kurumda kadrolu çalışma talebinde bulunan işçiler, her seçim döneminde değişen politikalar, verilen ve tutulmayan sözler nedeniyle seslerini duyurmak isteyerek gıyabi cenaze töreni düzenledi ve içinde bulundukları sistemi protesto etti.

Mimar, mühendis, öğretmen, veteriner, kütüphaneci, yazılımcı, tekniker, teknisyen, enerji işçileri, itfaiye eri, zabıta, güvenlik görevlileri, şoför, operatör, temizlik personeli, fen işleri-park bahçe çalışanları, büro ve çağrı merkezi çalışanları, su ve kanalizasyon personeli, usta öğreticiler ve çeşitli meslek gruplarından işçiler, Kadıköy'de eylem gerçekleştirdi.

2018 tarihinde hayata geçirilen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) nedeniyle oluşan mağduriyeti eleştiren taşeron işçiler, kendilerine verilen kadro vaadinin yerine getirilmemesine karşı tepki gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar