İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan umutlandıran insani ara açıklaması

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan umutlandıran insani ara açıklaması
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak için Gazze Şeridi'nde yeni bir "insani ara"ya hazır olduklarını belirtti.

Herzog, İsrail'deki yabancı ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"İNSANİ YARDIMLARIN ARTMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İsrail yaptığı saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 20 bine yakın insanın öldürüldüğü Gazze'de halkla değil Hamas ile savaştıklarını iddia eden Herzog, bölgeye insani yardımların artması için çalıştıklarını ileri sürdü.

351276.jpg

"YENİ BİR İNSANİ ARAYA HAZIRIZ"

Herzog, son iki haftada BM ve diğer uluslararası yardım kuruluşları Gazze'ye günde 100 ila 125 arasında insani yardım tırı gönderdiğini söyleyerek bunun 3 katına çıkarılabileceğini söyledi.

İsrail ile Hamas arasında bir esir takası mutabakatı olması konusuna da değinen Herzog, "İsrail'in, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak içi yeni bir 'insani duraklamaya' ve ilave insani yardıma hazır olduğu gerçeğini yineleyebilirim." dedi.

saldiri.png

İSRAİL'İN GAZZE'YE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA CAN KAYBI 19 BİN 667'YE YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in 74 gündür devam eden saldırılarıyla ilgili bilgi verdi.

İsrail'in, son 24 saatte Gazze'nin tüm bölgelerinde katliamlar yaptığını vurgulayan Kudra, son saatlerde 214 kişinin daha hayatını yitirdiğini, 300 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 19 bin 667'ye, yaralıların sayısının da 52 bin 586'ya ulaştığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar