Tarkan konseri İzmir'e pahalıya patlamış

Tarkan konseri İzmir'e pahalıya patlamış
Geçtiğimiz yıl İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu etkinliklerinde İzmir'de sahne alan Tarkan konseri için belediyenin kasasından çıkan rakam ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü sebebiyle 9 Eylül'de Tarkan Konseri düzenledi. Konsere saatler kalmışken,1. Kordon'da kurulan sahnede, rüzgarın etkisi çökme meydana gelmişti. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olay sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konserin planlandığı gibi yapılacağını duyurmuştu.

Ardından da Gündoğdu Meydanı'na ikinci bir sahne kuruldu. Yaşananlar sonrası Mega Star Tarkan'a ne kadar ücret ödendiği ise herkes tarafından merak edildi. Çok fazla ısrar olmasına rağmen Belediye Başkanı Tunç Soyer, ısrarla Tarkan Konserinin İzmirliye ne kadara mal olduğunu açıklamadı.

new-folder-18-aa-28858655-001.jpg

Baskıların giderek artması üzerine Soyer, Tarkan'ın konser karşılığı belediyeden ücret almadığını belirtti. Sonra ağız değiştirerek Tarkan'a sadece kaşe ücreti adı altında ödeme yapıldığını, bu paranın da sponsorlar tarafından karşılandığını, belediyenin kasasından para çıkmadığını söyledi.

thumbs-b-c-98dbaab0823abca2e46f95e47a55bd13-002.jpg

Sabah’tan Ertan Gürcaner’in haberine göre, Sayıştay'ın Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'la ilgili olarak hazırladığı denetim raporu, gerçekleri ortaya çıkardı. Rapora göre İZFAŞ, Tarkan konseri için sahne, ışık ve ses sistemi kurulması ve konserin teknik olarak sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için Star As Firması ile 25 Ağustos 2022 tarihinde 17 milyon TL'lik sözleşme imzalamış. Sahnenin konsere saatler kala rüzgarın da etkisi ile çökmesi üzerine İZFAŞ tüm sorumluluk yüklenici firmada olmasına rağmen Star As ile 6 Eylül tarihinde ikinci bir sahne kurulumu için 8,5 milyon TL değerinde ek sözleşme yapmış. Tüm bunlar yetmezmiş gibi yüklenici firmanın ikinci sahne kurulumu için hava yolu ile İzmir'e getirttiği 40 kişilik teknik ekibin uçak bileti masrafları ile 60 kişilik konaklama gideri de İZFAŞ tarafından karşılanmış.

new-folder-18-aa-28858629-001.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar