Tarık Balyalı kimdir? CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı kaç yaşında, nereli?

Tarık Balyalı kimdir? CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kala partilerin belediye başkan adayları belli oldu. CHP'nin Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı oldu. Peki Tarık Balyalı kimdir? CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı kaç yaşında, nereli?

Tarık Balyalı kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP Pendik Belediye Başkanı adayı olarak Tarık Balyalı belirlendi. Peki Tarık Balyalı kimdir? CHP Pendik Belediye Başkan adayı Tarık Balyalı kaç yaşında, nereli?

TARIK BALYALI KİMDİR?

Süleyman Tarık Balyalı, 1973 yılında İstanbul'un Pendik ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Pendik'te tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ise Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim Bölümü'nde tamamladı.

1995 yılında CHP üyesi olan Tarık Balyalı, siyasete atıldı. CHP Pendik Gençlik Kolu Başkanlığı ve CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Aynı zamanda ilçe ve il düzeyinde çeşitli delegelik görevlerinde bulundu. Pendik'te kendi mali müşavirlik bürosunu işletmektedir.

2009 yerel seçimlerinde Pendik Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Balyalı, görev süresi boyunca çeşitli komisyonlarda ve grup başkan vekilliği gibi önemli pozisyonlarda yer aldı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de Pendik Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi.

Süleyman Tarık Balyalı, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar