Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Taraftar kötü günleri anımsadı

Daha önceki yazılarımda da sık sık başarıya giden yolda istikrarın ve planlamanın önemine vurgu yapmışımdır. Klasik ''dedebey'' bir nasihat gibi gelse de bu iki anahtar kelime başarıya giden yolda çok önemli. Plansız ya da istikrarsızda istediklerinizi elde edebilirsiniz tabii ama bu kazanımın garantisi olamayacaktır. Evet, genellikle spor özellikle de futbol üzerine gözlem ve analiz yapmaya çalışıyorum. Ve yine anlattığım gibi istikrar yakalamak futbolda da fazlasıyla önemli bir kriter. Bunun en yakın ve iyi örneklerinden birine geçtiğimiz sezon Trabzonspor imza attı. Sezon başlamadan önce eksiklerini iyi saptayıp hamlelerini doğru ve erken yapan Trabzonspor planlı ve sabırlı ilerlediği sezon sonunda şampiyonluk ipini oldukça rahat bir şekilde göğüsledi. Bordo-mavili kulüp sezon bitmeden yaptığı doğrunun farkında olduğunu göstermek için ''gelecek sezonun hazırlıklarına başladık'' paylaşımında bulundu. Normal olarak alışılmışın dışında bir sabır göstererek yeni sezondan da yine benzer bir şekilde ilerleme beklemişti. Sezon sonunda yine eksiklerini iyi belirleyen Trabzonspor sol ve sağ bek eksikliğini Larsen ve Eren ile kapatırken, Nwakaeme''nin yerine de Trezeguet''i getirdi. Geriye sağ stoper, dinamik bir orta saha oyuncusu ve forvet bölgesinde alternatif olabilecek bir hücum oyuncusu kaldı. Yaşanan tüm bu olumlu gelişmeler sonrasında bordo maviye gönül vermiş taraftar grubu yönetime büyük bir kredi tanımıştı. Daha sonra bence bu sezonki en önemli dönüm noktalarından birisinin fitili ateşlendi.

Gerçekleştirilen kura sonucu Trabzonspor''un Şampiyonlar Ligi play off turundaki Kopenhagen oldu. Uzun zamandır Avrupa''nın çeşitli seviyelerinde boy göstermiş bir camia olan Kopenhagen hafife alınmayacak seviyede dişli bir takım. Kâğıt üzerinde kulüp değeri Trabzonspor''un gerisinde olsa da saha içinde bundan söz edemeyiz. Eşleşmede gruplara kalma şansı olarak şu an eşit gözüküyor. Ancak Hamsik''in sakatlanması ve transferde yaşanan tatsızlıklar nedeniyle taraftar genelinde olumsuza dönmeye başladı. Öncelikle Hamsik Trabzonspor''un orta sahada kâğıda ilk yazılan ismi. 35 yaşındaki yıldız oyuncu geçen sene ligin ikinci yarısının çoğunu sakat geçirdi ve oynadığı maçlarda eski performansından uzaktı. Ve ligin ilk maçında Hamsik yine aynı şekilde sakatlandı. En az 1 ay sakat kalacağı açıklandı ama ben bu sürenin iki aya kadar uzayabileceğini ve dönüşünün tahmin edilenden düşük olacağını düşünüyorum. Bu durumda orta sahada sayı ve kalite olarak sıkıntısı pek yokmuş gibi gözüken Trabzonspor için ciddi anlamda tehlike canları çalmaya başladı. Zaten orta sahayı Abdulkadir Ömür hariç driplingle kat edemeyen takım Hamsik gibi üst seviye pasör ve lideri kaybedince çok büyük bir tempo sorununa mahkûm kaldı. Abdullah Avcı her ne kadar tempoyu çok yükseltmeyi sevmese de ortaya çıkan bu tempo oldukça sıkıntı yaratacak gibi gözüküyor.

Gelelim diğer personel eksikliğinden kaynaklanan soruna. Edgar İe yaklaşık 8 ay önce sakatlandı. Bu süreden beri bariz bir şekilde sağ stopere oyuncu transfer etmesi gereken Trabzonspor hâlâ net bir hamle yapmadı. Bu sürede birçok oyuncu ile görüştüğü söylenen Trabzonspor 20 milyon Euro kazanma şansı olan bir eleme maçına göz göre göre personel eksiği ile gitmeye hazırlanıyor. Dolar ve Euro kurunun günümüzde geldiği bu noktada 20 milyon Euro kazanma şansını zora sokuyor. Lig yarışında da rakipleri her geçen gün eksik bölgelerini kapatmayı sürdürürken Trabzonspor''un bu duraksaması taraftarı oldukça gerdi ve haklılar da. Çünkü bu duraksama ve olası yapılacak yanlış hamleler taraftara eski hoş olmayan kaoslu zamanları hatırlatıyor. Bu kadar olumsuzluk ve olumsuzluk riskine rağmen Trabzonspor halen ligin en hazır ve favori takımlarından ve 2-3 hamleye yine şampiyonluğu göğüslemek için zirveyi zorlayacaktır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları