Tapuda yeni dönem başladı! Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Ev alıp satacak olanlar dikkat

Tapuda yeni dönem başladı! Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Ev alıp satacak olanlar dikkat
Tapu sahibi olan herkesi ilgilendiren yeni bir dönem başladı. e-Devlet projeleri arasında biri olan TAKBİS bir diğer deyişle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi, Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başladı. TAKBİS kapsamında yer alan 'Web Tapu' hizmetiyle, pek çok tapu işlem başvurusunu internet üzerinden yapabilirsiniz.

Hayata geçirilen ve e-Devlet projeleri arasında biri olan TAKBİS kapsamında yer alan "Web Tapu" hizmeti sayesinde, Tapu Dairelerine gitmenize gerek kalmadan pek çok tapu işlem başvurusunu internet üzerinden yaparak gerekli belgeleri tapu müdürlüğüne iletebilirsiniz. 

WEP TAPU NEDİR?

Web-tapu sistemi kimlik doğrulama sistemi kullanılarak yapılmakta ve sistem TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesi altındadır. Tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini görebilmekte ayrıca gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne göndererek; tapu müdürlüğüne gitmeden işlemler başlatılarak, son aşamaya getirilmektedir. 

PARSEL SORGULAMA YAPILMAKTA

Tapu müdürlüğünde ayrıca e-İpotek, E-Terkin ve e-Haciz işlemleri yürütülmektedir. Bu işlemler sayesinde, vatandaşlara sunulan hizmetler çok daha hızlı, güvenilir ve düşük maliyetle tamamlanabilmektedir. Parsel sorgulama internet adresi üzerinden tüm kullanıcılara açılmıştır.

UYGULAMASI BULUNMAKTA

Cep telefonu ve tablet gibi elektronik ortamlara yüklenebilen mobil uygulaması da mevcut bulunan bu işlem ile; taşınmazların yüzölçümü, niteliği, komşu parselleri, coğrafi konumu gibi bilgilere anında ulaşabilmektedir.

WEP TAPU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Web tapu başvurusu iki farklı platform üzerinden gerçekleştirilebilir: sisteme, webtapu.tkgm.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz. İlk kayıt işleminde e-Devlet doğrulaması yapılması gerekmektedir. Akabinde Web Tapu sistemi içerisinde sağ üst köşede yar alan "Profilim" sekmesinden kullanıcı cep telefonu ve mail kaydı yapabilir; şifrenizi belirleyebilirsiniz.

Tapuda online randevu işlemlerinin telefonla çözüme kavuştu. Alo 181 hattı ile Tapu ve Kadastro birimlerine yönelik soru, istek, randevu ve şikayetlerin takibi ile hizmetin iyileştirilmesi, işlevlerinin tek bir merkezden etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi sağlanıyor. 

WEB TAPU ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Web Tapu''ya erişebilmek için mutlaka e-Devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. Eğer henüz bir şifre almamış iseniz PTT üzerinden e-Devlet şifresi edinebilirsiniz. Sisteme giriş yapıldıktan sonra Web Tapu bilgilerinizi güncelleyebileceğiniz "Profilim" sekmesinden Web Tapu hesabınız için şifre belirlemesi yapabilirsiniz.

Tapu randevunuzu iptal etmek için randevu.tkgm.gov.tr adresine gelerek "Randevu Sorgula/İptal Et" sekmesine tıklayarak kişisel bilgileriniz ile giriş yapabilir ve iptal gerçekleştirebilirsiniz. Yine diğer bir seçenek olarak randevularınız ile ilgili işlemleri Alo181 hattından gerçekleştirebilmeniz de mümkün.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar