Tapu sahipleri için son uyarı yapıldı: Tarih verildi' Bunu yapmayan bütün haklarını kaybedecek

Tapu sahipleri için son uyarı yapıldı: Tarih verildi' Bunu yapmayan bütün haklarını kaybedecek
Geçtiğimiz aylarda başta KDV olmak üzere birçok harç ve masraf ödemelerine zam yapılarak, vergi oranı yüzde 20'ye çıkarılmıştı! Diğer yandan birçok kaleme gelen zam, akıllara tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu yer aldı. İşte 2024 tapu masrafı ve ücretleri!

Bol zamlı bir yılı geride bırakırken daha zamlı bir yıla adım atacağız. İktidar önümüzdeki yıl için harçlarda büyük bir zam yapmaya hazırlanırken en çok fiyat artacak kalemlerden biri olarak tapu harçları göze çarpıyor.

Bu nedenle, tapu ve noter işlemlerini hızlandırmak isteyenlerin bir an önce harekete geçmeleri önem arz ediyor.

584612.jpg

DEVLETİN KASASI YAPILAN HARÇ ZAMLARIYLA DOLACAK

Devletin 2024 yılında harçlarda yapacağı artışlarla birlikte kasasına 253,5 milyar lira daha fazla giriş olması bekleniyor. MTV, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları ve araç muayene ücretleri gibi yurttaşı yakından ilgilendiren vergiler yüzde 60’a yakın oranda zamlanıyor.

65412.jpg

İşte en çok artacak harç kalemleri:

TAPU HARÇLARI

2024 yılında en büyük katkıyı tapu harçları sağlayacak. Tahminlere göre, toplamda 137 milyar 101 milyon 272 bin lira tapu harçlarından gelir elde edilecek. Gayrimenkul alım-satım işlemlerinden kaynaklanan bu harçlar, toplam harç gelirlerinin yüzde 54,1'ini oluşturacak.

54120.jpg

YARGI HARÇLARI

Yargı harçları da ciddi bir artışla karşı karşıya. 2024'te 33 milyar 938 milyon 855 bin liralık yargı harcı tahsil edilmesi bekleniyor.

NOTER HARÇLARI

Noter işlemlerinde alınan harçlarda da önemli bir artış yaşanacak. 2024 yılında 9 milyar 852 milyon 593 bin lira noter harcı tahsil edilmesi öngörülüyor.

1203.webp

PASAPORT VE KONSOLOSLUK HARÇLARI

Pasaport alımı ve konsolosluk işlemlerindeki harçlarda da artış bekleniyor. 2024 yılında 14 milyar 494 milyon 645 bin lira gelir elde edilmesi öngörülüyor.

DİĞER HARÇLAR

Gemi ve liman harçları, trafik harçları, vergi yargısı harçları gibi kalemlerden de önemli miktarlarda gelir elde edilmesi bekleniyor. Toplamda 48 milyar 511 milyon 397 bin lira diğer harçlar kapsamında toplanması öngörülüyor.

645120.jpg

Bu artışlarla birlikte, özellikle tapu işlemleri ve trafik harçları gibi konularda işlem yapmayı düşünenlerin bir an önce harekete geçmeleri, olası ek maliyetleri minimize etmeleri açısından önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar