Tanju Çelik kimdir? CHP İzmir Bergama Belediye Başkan adayı Tanju Çelik kaç yaşında, nereli?

Tanju Çelik kimdir? CHP İzmir Bergama Belediye Başkan adayı Tanju Çelik kaç yaşında, nereli?
Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP İzmir'de hem il hem de ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. CHP İzmir Bergama Belediye Başkan adayı Tanju Çelik oldu. Peki Tanju Çelik kimdir? CHP İzmir Bergama Belediye Başkan adayı Tanju Çelik kaç yaşında, nereli?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir Büyükşehir ve ilçelerindeki belediye başkan adaylarını belirleme süreci tamamlandı. CHP İzmir Bergama Belediye Başkanı adayı olarak seçilen Tanju Çelik'in yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Tanju Çelik kimdir? CHP İzmir Bergama Belediye Başkan adayı Tanju Çelik kaç yaşında, nereli?

TANJU ÇELİK KİMDİR?

1972 yılında dünyaya gelen Tanju Çelik, üniversitede Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitmiştir. Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlık dereceleri elde eden Çelik, birçok ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışmalar gerçekleştirmiştir. Mezun olduktan sonra ilk olarak İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorluk mesleğine başlamıştır. Çelik, daha sonra farklı hastanelerde yöneticilik ve başhekim yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 2017-2020 yılları arasına gelindiğinde ise mezun olduktan sonra ilk görev yaptığı hastanede başhekimlik görevini üstlenmiştir.

Siyasetle de ilgilenen Prof. Dr. Tanju Çelik, 2015 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olmuş, ancak 2023 yılında CHP'ye geçerek milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmuştur. CHP Parti Meclisi tarafından 2024 yerel seçimlerinde Bergama belediye başkan adayı olarak seçilen Çelik, bu göreve adaylığı kabul edilen son isim olmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar