Tam 14 ay tuvalete gidemedi! Bu hastalığa dikkat, bir günde hayatınız kabusa dönebilir

Tam 14 ay tuvalete gidemedi! Bu hastalığa dikkat, bir günde hayatınız kabusa dönebilir
İngiltere'de yaşayan 30 yaşındaki Elle Adams son derece sağlıklı bir hayat sürerken, bir sabah uyandı ve hayatı kabusa döndü. Tam 14 ay boyunca bir kez bile idrarını yapamadı. Hastanelik olan genç kadına son derece nadir görülen bir hastalık olan Fowler sendromu teşhisi konuldu.

İngiltere’nin Londra şehrinde yaşayan genç kadın idrarını yapmak istemesine rağmen bir türlü başaramadı. Acil servise giden Adams’ın mesanesinde yaklaşık 1 litre idrar biriktiği ortaya çıktı. Bu durum ortalama bir insanın tutabileceğinin iki katı idrar anlamına geliyordu.

1

Kendisini son derece sağlıklı hissettiğini dile getiren Adams, “Son derece sağlıklıydım. Başka bir sorunum yoktu. Bir sabah uyandım ve işeyemedim. Çok endişeliydim ve kırılma noktasına gelmiştim. Hayatım tamamen değişmişti. Tuvalete gitmek gibi basit bir görevi bile tamamlayamıyordum” ifadelerini kullandı.

2

Kendi kendisine kateter takması öğretildikten sonra taburcu edilen Adams, sekiz ay sonra bir üroloji merkezine gitti. Orada kendisine 20''li ve 30''lu yaşlarındaki genç kadınları etkileyen nadir bir hastalık olan Fowler sendromu teşhisi konuldu.

3

Teşhisin sonrasında hayatı boyunca kateter kullanmak zorunda kaldığı ifade eden Adams, “Asgari düzeyde olan tedavi seçenekleri hakkında konuştuk. İlaçları denedik ama hiçbir fark yaratmadı. Şimdi hayatım boyunca kateter takmak zorundayım” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar