Taksim patlamasında bombayı veren isim aranıyor

Taksim patlamasında bombayı veren isim aranıyor
İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısında gözaltı sayısı 50'ye yükseldi. Yakalanan terörist Ahlam Albashir’e bombayı veren Bilal Hassan'ın kaçmasında yardımcı olan isimler gözaltına alındı.

BOMBAYI VEREN O HAİN İÇİN YENİ GELİŞME

İstanbul İstiklal’deki 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı hain terör saldırısıyla ilgili emniyet güçlerinin çalışmaları titizlikle devam ediyor. Patlayıcıyı koyduğu tespit edilen PKK’lı terörist Ahlam Albashir’le birlikte olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 50’ye ulaştı. Gözaltına alınanlar arasında, saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir’e bomba yüklü çantayı veren Bilal Hassan’ı Edirne’ye götüren Ammar Jarkas ve eğer yakalanmasaydı Ahlam Albashir’i il dışına kaçıracak olan kardeşi Ahmet Jarkas’ı gözaltına aldı. Son durumu Murat Karataş İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünden aktardı.

BOMBAYI VEREN BİLAL HASSAN

Haber Global''de yer alan bilgiye göre, İfadelerin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle saldırının nasıl gerçekleştirildiği de netleşiyor. Polisin peşinde olduğu ve saldırının Türkiye ayağının kilit ismi olan Bilal Hassan’ın kadın terörist Ahlam Albashir’le birlikte Yasir el-Korali’nin kullandığı korsan taksiyle Taksim’e geldiği belirlendi. Albashir, Beyoğlu’na gelince Bilal Hassan’dan bombalı çantayı aldı ve İstiklal Caddesi’ne gitti. Bilal Hassan, Albashir’i bıraktıktan sonra aynı korsan taksiyle Esenler’e geri döndü ve insan kaçakçısı Ammar Jarkas’la buluştu.

İstiklal Caddesi''ndeki terör saldırısına ilişkin flaş gelişme: İfade işlemlerine başlandı

KİLİT İSMİ EDİRNE’YE GÖTÜRDÜ

Saldırıyı gerçekleştiren Albashir, Hassan’ı aradı. Ancak Hassan, olay yerine gelemeyeceğini başının çaresine bakması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Albashir, taksiyle Esenler’deki evine geri döndü. Bu sırada yasa dışı yollarla Bulgaristan’a geçmek istediği tespit edilen Hassan, Ammar Jarkas’la birlikte Edirne’ye gitti. İstanbul’a geri dönen insan kaçakçısı Jarkas ise polis ekiplerince yakalandı. Jarkas kardeşler ve Yasir el-Korali’nin emniyetteki sorguları devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar