Suudi Varlık Fonu zararla kapattı!

Suudi Varlık Fonu zararla kapattı!
2021 yılını 19 milyar dolar kâr ile tamamlayan Suudi Arabistan Varlık Fonu 2022 yılını ise 11 milyar dolar zararla kapattı.

Suudi Arabistan Varlık Fonu geçen yıl yatırım faaliyetlerinden yaklaşık 11 milyar dolar zarar etti. Aynı dönemde fonun toplam varlıkları 676 milyar dolardan yaklaşık 778 milyar dolara yükseldi.

Fon, 2021 yılında küresel piyasaların ralli yapmasıyla yüzde 25'lik bir getiri sağladığını ve bunun o yıl S&P 500 Endeksi'ndeki yatırımcıların getirisine kabaca paralel olduğunu söyledi. Fon, S&P'nin neredeyse yüzde 20 düştüğü bir yıl olan 2022 hesaplarında karşılaştırılabilir bir rakam açıklamadı. Endeks bu yıl şu ana kadar yaklaşık yüzde 15 artış gösterdi.

Fon, 2016 yılında yurt içi odaklı bir holding şirketinden bir devlet fonuna dönüştürüldükten sonra küresel bir yatırım stratejisi izlemişti. Fon, geçtiğimiz aylarda, krallığın küresel sporlara yatırım yaparak yumuşak gücünü artırma ve uluslararası imajını iyileştirme çabasının bir parçası olarak, yeni başlayan LIV golf turnuvasını PGA ile birleştirme anlaşmasıyla küresel olarak dikkatleri üzerine çekti.

Fon, 2022 yılı boyunca uluslararası ve ülke içinde spor yatırımları yapmak üzere tamamına sahip olduğu bir iştirak olarak Spor Yatırım Şirketi'ni kurdu. Bu yıl Suudi hükümeti, enerji devi Aramco'nun yaklaşık 80 milyar dolar değerindeki yüzde 4'lük hissesini daha fona devretti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar