Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Suriyeliler için yeni plan!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında, korona salgını nedeniyle unutulan Suriyeliler sorununa dikkat çekti.

Özdağ, "Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehditler ve fırsatlar hususunda bugüne kadar hiçbir öngörüsü doğru çıkmamış; Annan Planı'na 'Evet' diyen, Kıbrıs'ın jeopolitik önemi kalmadığını ifade edip, KKTC'yı yıkmak için çalışanlar, FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını alkışlayanlar, PKK terör örgütü ile müzakereleri alkışlayıp,  Öcalan'ı barış ve demokrasi kahramanı ilan edenler, şimdi de Suriyeli Sığınmacıların Türkiye'de kalmasını savunuyor, Suriyelilerin Suriye'ye vatanlarına dönmelerine sağlamaya çalışanlara alçakça saldırıyorlar." dedi.

Özdağ bu saldırılara bir örnek olarak da, iktidara yakın Yeni Şafak Gazetesi'nin Hatay'da iki Suriyeli gencin dövülmesi ile ilgili olarak "Faili Sizsiniz" başlığıyla çıkan haberde kendisinin, MHP eski milletvekili Sinan Oğan'ın, Şeker Fabrikaları Eski Genel Müdürü, İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Seyit Yücel ile yine İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi İlay Aksoy'un hedef gösterildiğini hatırlattı.

Özdağ'ın bu açıklamaları, Suriyelilerin Türkiye'de kalmasını isteyen iktidar cenahının yeni bir taktiğini ortaya koyuyor aslında.

Malum, Suriyeli sığınmacıların ülkemizde kalmasını Türk halkına kabul ettirmek için yapılan "Ensar-Muhacir" edebiyatı çöktü. Çöken bu taktiğin yerine, Suriyelilerin ülkelerine dönmesinin savunulmasını radikal bir yaklaşım gibi göstermeye çalışıyorlar.

Sığınmacılar nedeniyle Türkiye'nin karşı karşıya kalacağı sorun ve tehlikeleri ortaya koymayı da, ırkçılıkla eşdeğer görülmesini hedefliyorlar! Suriyelileri misafirlikten ev sahipliğine eriştirmek için üzerine yoğunlaşacakları yeni plan bu.

Emin olun abartmıyorum, "Suriyelileri Koruma Kanunu" bile çıkarabilirler bunun için…

Peki, Suriyeliler üzerinden ırkçılığı kim yapıyor? Onların Türkiye'deki varlıklarına her ne olursa olsun sahip çıkanlar değil mi? Dikkat edin Suriyelilere sahip çıkan yaklaşımlarına, resmen Türkiye'de Türk'e karşı ırkçılık yapmıyorlar mı?

"Suriyeliler Suriye'ye" diyenleri, sanki suçmuş, ayıpmış gibi "Türkçülük yapmakla" itham ediyorlar. Andımızı faşist bir ayin gösteren söylemlerin benzerleri ile Suriyelerin gitmesini isteyenleri ötekileştiriyorlar…

Suriyelilerin Suriye'ye dönmesini değil de, Türkiye'de kalmasını isteyen bu zihniyetin gayesi, muhacirlere ensarlık yapmak değil. İslamcılık maskesi altına gizledikleri o iflah olmaz Türk aleyhtarlığından hareketle gayeleri, Anadolu'nun Türk kimliğine bir kuma getirmek, Türkiye'nin ulus devlet yapısını ortadan kaldırarak, çok uluslu devlete dönüştürmektir.

AKP iktidarı ve medyası, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalmasını istiyor, ABD, AB, İsrail de aynı şeyi istiyor. Bunlar Erdoğan'ı istemeyen şu meşhur dış mihraklar değil miydi? Suriye'de sığınmacıların terk ettiği bölgelere PKK/PYD yerleştirilmedi mi?

Elbette, Türkiye'yi 18 yılda beka sorununa boğanların, Suriyelilerin Türkiye'ye göç etmeleri için bombalandıklarını anlamalarını beklemiyoruz.

Ancak ortalama zekâ sahibi herkes anlayabilir ki, hiç kimse, Suriyelileri tren vagonlarına doldurup gaz odalarının olduğu toplama kamplarına gönderelim demiyor!

Peki istenilen, söylenilen ne? Suriyelilerin Suriye'ye dönmesi...  Bir insanı, topluluğu, ait olduğu yere, yani vatanına göndermeyi istemek, orada yaşamalarını istemek midir ırkçılık? 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları