Suriyeliden küstah seçim yorumu: Erdoğan'a oy vermeyenleri kovdu!

Suriyeliden küstah seçim yorumu: Erdoğan'a oy vermeyenleri kovdu!
Cumhurbaşkanı Seçimi sonrasında AKP lideri Erdoğan, 5 yıl daha milletten yetkiyi aldı. Erdoğan'ın önce "Biz göndermeyeceğiz", seçime yakın "Suriye'de yaptığımız briket evlere yerleştireceğiz" dediği bir Suriyeliden skandal seçim yorumu geldi.

Selahattin Demirel / Günboyu

28 Mayıs'ta ikinci turu tamamlanarak AKP lideri ve Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ın yüzde 52'lik oy oranıyla seçilmesiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanı Seçimi'ne başta AKP'liler olmak üzere Cumhur İttifakı partilerine mensup olan vatandaşlar sevindi.

SEÇİMİ YURT DIŞI, SIĞINMACI VE PARAYLA VATANDAŞ OLANLARIN OYLARI NE KADAR ETKİLEDİ?

Bu seçimdeki sevinç gösterilerine ise yabancı uyrukluların neşeleri de damga vurdu! Türkiye'de resmi verilere göre 4 milyona yakın Suriyeli ve iddialara göre 2 milyona yakın Afgan bulunurken bu kişilerden vatandaşlık elde edenlerin, konut alarak vatandaş olanların ve yurt dışındaki seçmenlerin desteği Erdoğan'ın zaferini hazırladı. Sonuçlara göre Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'na 2 milyon 300 bin dolayında oy farkı atan Erdoğan, ağır ekonomik tabloya karşın milletten bir dönem için daha Cumhurbaşkanı olma yetkisi aldı.

ERDOĞAN'A OY VERMEYENLERİ KOVDU

"Halkın Muhabiri" isimli YouTube kanalının sokak röportakında Suriyeli olduğunu söyleyen bir gencin Türkiye'deki seçim sonucuyla ilgili yorumu izleyenleri şaşkınlığa uğrattı.

"ERDOĞAN'A OY VERMEYEN DEFOLUP GİTSİN"

Suriyeli genç röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Aslen Suriyeliyim. Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyen bu ülkeden defolup gitsin. Anladın mı?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar