Süresiz nafakının kaldırılması için tepkiler çığ gibi büyüyor

Süresiz nafakının kaldırılması için tepkiler çığ gibi büyüyor
Süresiz nafaka uygulaması, birçok erkeği küçük aksaklıklarda dahi hapis ve icra cezalarına maruz bırakıyor.

Süresiz nafaka uygulaması, birçok erkeği küçük bir aksaklıkta dahi hapis veya icra cezalarına maruz bırakarak devam ediyor, nafaka mağdurlarının acılı bekleyişi ise sürüyor.

Toplumda yaşanan ciddi mağduriyetler nedeniyle, vatandaşlar bu uygulamanın sona erdirilmesi için çağrılar yapıyor. Mağdur sayısının artmasıyla birlikte, çözüm bekleyen birçok kişi bulunuyor.

Süresiz nafaka mağdurları, eski eşlerini ödedikleri nafaka yüzünden maddi açıdan zorluk çektiklerini belirterek, yaşanılan mağduriyetin çözüme kavuşmasını talep ediyor.

SÜRESİZ NAFAKA NEDİR?

Süresiz nafaka, boşanma sonrası maddi destek sağlama uygulamasını içerir. Bu başlangıçta kadınları desteklemek için yapılmış olsa da, bazen erkeklerin aşırı yük altına girdiği görülüyor. Uzun süreli evliliklerde ise ekonomik bir yük olabilir, uzun hukuki mücadelelere ve stres artışına yol açabilir. Süresiz nafakanın adil bir şekilde gözden geçirilmesi, boşanma süreçlerini dengeleyebilir ve tarafların ekonomik olarak sürdürülebilir bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar