Süper Lig'de 2021-2022 sezonu şampiyonu Trabzonspor!

Süper Lig'de 2021-2022 sezonu şampiyonu Trabzonspor!
Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Antalyaspor'la 2-2 berabere kalarak puanını 77'ye yükseltti ve matematiksel olarak şampiyonluğu garantiledi.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR

Trabzonspor kendi sahasında Antalyaspor''la 2-2 berabere kaldı. Trabzonspor bu sonuçla Süper Lig 2021-2022 sezonunun şampiyonu oldu.

Trabzonspor''un gollerini Andreas Cornelius ve Dorukhan Toköz atarken, Antalyaspor''un gollerini Alassane Ndao ve Wright attı. En son lig şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda elde eden Bordo-mavililer, böylece 38 yıllık şampiyonluk hasretine son vermiş oldu.

Maçın son anlarında bordo-mavili taraftarlar mücadelenin sona erdiğini düşünerek sahaya girince, maç kısa bir süre durmak zorunda kaldı.

Taraftarların sahanın dışına çıkarılmasının ardından karşılaşma kaldığı yerden devam etti. Ardından bitiş düdüğüyle birlikte binlerce taraftar sahaya girerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Şehir merkezinde ve Türkiye''nin 4 bir yanında bordo-mavililer şampiyonluk sevinci yaşamaya başladı.

7. ŞAMPİYONLUK ABDULLAH AVCI YÖNETİMİNDE GELDİ

Trabzonspor’da 1.5 yıl önce göreve başlayan Abdullah Avcı, 2004-2005 sezonunda Galatasaray PAF Takımı ile başladığı, sonrasında Medipol Başakşehir, A Milli Futbol Takımı ve Beşiktaş''la devam eden kariyeri boyunca ilk kez şampiyonluk kupası kaldırdı. 

Trabzonspor''da 10 Kasım 2020''de göreve başlayan tecrübeli teknik direktör 535 günde bordo mavililerin şampiyonluk hasretini sonlandırdı. Trabzonspor Avcı yönetiminde 66 karşılaşmada 40 galibiyet, 21 beraberlik sadece 5 mağlubiyet yaşadı. Bordo-mavililer bu süreçte Süper Kupa''yı müzelerine götürdü.

1959''tan itibaren gerçekleştirilen Süper Lig''de ilk şampiyonluğunu 1975-76 sezonunda yaşayan bordo-mavililer 7. şampiyonluğuna Abdullah Avcı yönetiminde ulaştı.

ABDULLAH AVCI: İNANMIŞLIĞIN SONUCU

Spor Toto Süper Lig''in 35. haftasında Trabzonspor, kendi evinde 2-2 berabere kaldığı Antalyaspor maçının ardından şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmanın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim; bu bir inanmışlığın sonucu” dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bu akşam ligin şu andaki en iyi formasyona sahip, rahat top yapan takımı ile maç yaptıklarını hatırlattı. Avcı, "Geçen sene ilk geldiğim senenin sonuydu. Son maçtı. Gençlerbirliği maçını kazanmıştık. Odamda oturuyordum. Televizyonda Beşiktaşlılar seviniyordu. Soyunma odasına girdim. Son maçtı. ‘Beşiktaşlılar seviniyor bende bir sene evvel oradaydım’ dedim. ‘Onların şampiyonluğunu tebrik ediyoruz’ dedim. ‘Önümüzdeki sezonda Trabzonspor şampiyon olacak. Şimdi tatile gidiyorsunuz. Tatilden bu şekilde dönün’ dedim. Bunlar kayıtlarda var. Haziran 28 ilk antrenman. Trabzonspor’un geninde şampiyonluğa oynamak vardır. Trabzonspor bu sene şampiyon olacak dedim. Bu bir inanmışlığın sonucu. 34 hafta oyun olarak çok dengeli planlı ve organize bir şekilde geldik. 28 haziranda start verdiğimizdeki ilk antrenmandaki sözlerim bu şekildeydi" dedi.

“Ligin rekabeti bence saygıdan geçiyor”

“Geçen sene yarışırken bu senenin hem transfer planlamasını hem de sezon başı planlamasını, kamp planlamasını ve oyun formasyonundaki planlamayı yaptık” diyen Avcı, “Başkan burada. Bu konuda doğru organize olduk ve hızla mesafe kat ettik. Ligde erken yol almak çok önemliydi. İstanbul takımlarının hiç birine maç kaybetmedik. Ligin rekabeti bence saygıdan geçiyor. Benim için bu sene şampiyonluk kadar değerli olan Ali Koç’un Trabzonspor’un oyununa ve emeği ile ilgili söylediği sözler. Burak Elmas’ın söylediği sözler, Ahmet Nur Çebi’nin söylediği sözler aslında benim ve Trabzonspor’un ne kadar güzel işler yaptığının bir göstergesiydi.

Onun için bazen oyunu kaybedersin bazen şampiyonluğu kaybedersin ama saygıyı hiçbir zaman kaybetmemek en güzeliydi bence. Onun için onlara da teşekkür ediyorum. Başkanımız Ahmet Ağaoğlu’na ve yönetim kuruluna da bize sağladıkları ortam ve enerji için teşekkür ediyorum. Ertuğrul Doğan’a bize sağladığı ortam maddi manevi destekleri ve enerjisi ile teşekkür ediyorum. Beni buraya transferimde ikna ederek getirdi. İyi ki getirmiş. Onun için bu duyguları karşılıklı yaşadık. Bütün dünyadaki Trabzonsporlulara sezon başında da söylediğimiz gibi iyi ki Trabzonspor var dedirtmek istiyoruz demiştik.

Bugün geldiğimiz nokta da bu. Emek veren çimcisinden çaycısına kadar ve özellikle taraftarımız sene başından itibaren takımımızla çok güzel bir enerji oluşturdu. Savunmayı hücumu beraber yaptık. Onların yaşadıkları birçok geçmişten kalan olumlu olumsuz duyguları var. Bu şampiyonlukla beraber bu duygularının da daha iyi bir şekilde dengelenip oturacağını da düşünüyorum. Onun için bütün Trabzonspor sevdalılarına hayırlı olsun. Şimdi önümüzde bir kupa daha var. Ona odaklanacağız. İki gün izin yapıp yorgunluklarımızı atıp kupadaki hedefimize ulaşmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

“Üretmeye ve yarışmaya devam edeceğim”

Türk futbolunun her kademesinde çalıştığını ve oynadığını hatırlatan Abdullah Avcı, “Yardımcı asistan koçluğu, altyapılarda teknik sorumluluk yaptım, genç milli takımlarda çalıştım, 2. ligden bir takımla lige çıktım, A Milli takımı çalıştırdım. Bu bence hayatta biraz doğru dürüst ve samimi şekilde davranıyorsan hayat sana fırsatlar veriyor. Bugün için itibariyle Trabzonspor’da Süper Kupa’yı yaşadım, şimdi Süper Lig’i yaşadım. Umarım Türkiye Kupası’nda da yaşayacağız. Başkan bana ‘6 ayda bir kupa alıyorsun’ diyor.

Ben de, ‘20 sene çalıştım, belki de şimdi karşılığını alıyorum’ demiştim. Abdullah Avcı ekibiyle beraber çalışmaya ve üretmeye devam edecek. Çalışmadan, üretmeden, iletişim kurmadan hiçbir karşılığı yok. Bu oyun artık yerinde durmuyor. Ahmet’in çıkıp yerine Mehmet’in girdiği bir organizasyondur. Kulübün içi de sahanın içi de bir organizasyondur. Ben de bununla ilgili devamlı kendimi ekibimle beraber geliştirmeye çalışıyorum.

Eğer bir gün bunu hissetmezsem o zaman çekilirim. Üretmeye ve yarışmaya devam edeceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu. Öte yandan Abdullah Avcı’nın basın toplantısı sırasında bordo-mavili futbolcular ellerinde su şişeleri ile basın toplantısı odasına girerek teknik direktörlerini ıslattı ve onunla birlikte tezahüratlarda bulunarak şampiyonluğu kutladı.


ŞAMPİYONDAN SOYUNMA ODASI POZU

Şampiyonluğunu ilan eden Trabzonsporlu futbolcular, maç sonu soyunma odasında şampiyonluk pozu verdi.

 

UĞURCAN ÇAKIR''DAN ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

Trabzonspor''un kaptanı Uğurcan Çakır, 2021/22 sezonu şampiyonluğu sonrası açıklamalarda bulundu.

Uğurcan şunları söyledi:

"Bugün şampiyon olacağımıza inanmıştım. Sezon başından beri çok iyi mücadele veriyoruz. Oynayan, oynamayan hiçbir zaman sıkıntı olmadı. Hiçbir zaman bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Penaltıyı kurtardım, inanılmaz bir his. Çok mutlu oldum.

Söyleyecek hiçbir şeyim yok. Mutluyuz, gururluyuz, onurluyuz. 2010/11''de yaşananlar var. O zaman üzüntüden, şimdi ise mutluluktan ağlıyoruz. Bu şehrin çocukları olarak çok mutluyuz. Bütün şehre armağan olsun."

TRABZONSPOR BAŞKANI, TEKNİK DİREKTÖRÜ VE FUTBOLCULAR TARAFTARLARI İLE ŞAMPİYONLUĞU BÖYLE KUTLADI

Süper Lig''de en son 1983-1984 sezonunda şampiyon olan Trabzonspor, evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 38 yıl aradan sonra şampiyon olma sevincini yaşayan bordo-mavililerde yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcular taraftarlar buluştu.

Maçın bitiş düdüğüyle binlerce taraftarın sahaya girerek şampiyonluk sevincini yaşarken, taraftarlar futbolcular fotoğraf çektirdi. Bazı futbolcular ise taraftarların omuzlarında sevinç gösterilerinde bulundu.

 

 

MAÇTAN DAKİKALAR

80'' GOL! Haji Wright ile Antalyaspor skoru eşitliyor.

67'' Fraport TAV Antalyaspor takımından Güray Vural Rakip yarı alanın ortalarından ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

62'' GOL! Trabzonspor, Dorukhan Toköz ile skoru 2-1 yapıyor.

56'' Uğurcan Çakır, penaltıya izin vermiyor.

55'' PENALTI! Antalyaspor, penaltı kazanıyor.

51'' GOL! Antalyaspor, Alassane Ndao ile skoru eşitliyor.

47'' Trabzonspor''da Abdülkadir ve Visca''nın üst üste iki şutunu Boffin çıkarıyor.

46'' Karşılaşmanın ikinci yarısına Antalyaspor başlıyor.

45+2'' İlk yarı sona eriyor.

45'' İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

42'' Antalyaspor gole yaklaşıyor. Ndao''nun vuruşunda Uğurcan gole izin vermiyor.

35'' Fraport TAV Antalyaspor takımından Fernando Martins ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

30'' Antalyaspor''da Haji Wright topu ağlara gönderiyor ama ofsayt bayrağı havada.

28'' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Fredy ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

27'' Trabzonspor''da Edin Visca sarı kart görüyor.

19'' Haji Wright - Vitor Hugo mücadelesinde hakem, Trabzonspor lehine faul kararı veriyor.

16'' Trabzonspor takımından Edin Visca sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

15'' Sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden Djaniny ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

11'' Fraport TAV Antalyaspor takımının kazandığı serbest vuruş için topun başına Veysel Sarı geçiyor.

8'' Sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden Alassane Ndao ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

6'' Fraport TAV Antalyaspor takımında, ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Naldo.

4'' Trabzonspor takımından Edin Visca ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

3'' GOL! Trabzonspor, Cornelius ile 1-0 öne geçiyor.

1'' Mücadele hakem Atilla Karaoğlan''ın düdüğüyle başlıyor.

Süper Lig''in 35. haftasında lider Trabzonspor sahasında Antalyaspor''u ağırlıyor. Mücadeleden bir puan çıkarması halinde Bordo Mavili ekip şampiyonluğunu ilan edecek.

Medical Park Stadı''nda saat 20.30''da başlayacak karşılaşmayı hakem Atilla Karaoğlan yönetiyor.

Spor Toto Süper Lig''de bitime 4 hafta kala Trabzonspor 76 puanla ilk sırada yer alırken, Fenerbahçe ise 11 puan geride 65 puanla 2. sırada bulunuyor.

Sezonun geride kalan bölümünde 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşayan kırmızı-beyazlılar, haftaya 51 puanla 8. sırada girdi.

Mücadele öncesinde iki takımın da sahaya çıkacağı 11''ler belli oldu.

TRABZONSPOR - ANTALYASPOR 11''LERİ:

Trabzonspor: Uğurcan, Hugo, Denswil, Puchacz, Dorukhan, Siopis, Hamsik, Visca, A.Ömür, Djaniny, Cornelius

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Naldo, Doğukan, Haji, Güray, Fredy, Fernando, Ndao, Adriano, Bünyamin, Veysel (K).

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar