Süper Lig ekibi Erdoğan'dan onay istedi: Korsan yayın izleyenlerin başı ciddi yanacak

Süper Lig ekibi Erdoğan'dan onay istedi: Korsan yayın izleyenlerin başı ciddi yanacak
Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma korsan yayıncılık konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyeceklerini duyurdu.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Son günlerde tartışmalara konu olan yayın geliri ve korsan yayınlar için yeni bir açıklama geldi.

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, konuya ilgili bir çağrıda bulundu.

TRT Spor’a konuşan Hurma, yaptığı açıklamada korsan yayıncılık konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyeceklerini açıkladı.

Hurma’nın açıklamalarının tamamı:

“Pandemi oldu yayıncı kuruluş geldi ve bu paraları ödeyemeyeceklerini söylediler. Yayıncı kuruluş aralık ayına kadar bize ödeme yapmadı. Zorla indirim yaptılar. O ara da TFF 80 milyon dolarlık bir dava kaybetti. O davada TFF'nin hakimi bile yayıncı kuruluşu haklı buldu. Ben almadığım parayı 3 sene üst üste ödemek zorunda kaldım.

‘500 LİRANI VEREMİYORSUN’

Kaçak yayının hırsızlıkla eş değer tutulması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat anlatacağız ve IP numarasından bu insanlar yakalanacak, hapis cezası alacak. Canını vermek istiyorsun Fenerbahçe, Galatasaray için ama 500 liranı veremiyorsun.”

ACUN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Geçtiğimiz gün bir basın toplantısında konuşan medya patronu ve Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, korsan yayınlar için şunları söylemişti:

“Korsan yayının bitmesi lazım. Bu ülke çok zor duruma düşecek. Bu ülke futbol olarak çok zorlanacak. Anadolu takımlarının geleceğiyle ilgili çok kaygılıyım. İngiltere’de 200 milyon Pound yıllık Premier Lig takımlarının aldığı para. Bizim 4 büyüklerin gişe gelirleri ve sponsor gelirleri var. Bu gelirler sayesinde ekonomi korunabiliyor. Anadolu kulüpleri naklen yayın parasıyla yaşıyordu. Naklen yayın gelirleri feci şekilde düştü. Buradan alınan gelirler 10’da 1’e düştü. Ülkece korsan yayını bitirmemiz lazım. Bu konuda ben 1 yıldır uğraşıyorum. Türkiye’de naklen yayın geliri, İngiltere’nin yüzde 1,5’u. Korsan yayın engellenmezse kulüpler para kazanmayacak. Taraftar kendi bindiği dalı kesiyor. Bu bir hırsızlıktır. Hırsızlık yapanın engellenmesi lazım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar