Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Süleyman Soylu'nun tenakuzu!

Değerli okuyucularım haber ararken DHA'da (Demirören Haber Ajansı) ilginç bir habere rastladım. Haberde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dağlarda 500 terörist ya var ya yok diyordu. Eee neresi tenakuz -çelişki- diyecek olanınız vardır.

Hemen bu konuyu analiz etmeye başlayayım.

Ne diyorlardı Cumhur İttifakı bileşenleri?

PKK terör örgütü, beka sorunumuzdur. Millet İttifakı'na PKK terör örgütü ile iş birliği yapıyorlar şeklinde suçlama yapıyorlardı.

Hatta Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Bahçeli, "31 Mart yerel seçimlerinde Adana'yı, Hatay'ı kaybedersek, PKK'nın Akdeniz'e inme planları gerçekleşecektir" şeklindeki garip ifadeler kullanmıştı.

Bahçeli'ye sormak lazım Adana ve Hatay'ı Millet İttifakı aldı, şimdi oralar PKK'nın mı oldu?

Cumhur İttifakı'nın bileşenleri AKP ve MHP, PKK terör örgütü konusunu öyle büyütüyorlardı ki, biz 31 Mart seçimlerinde kazanamazsak bekamız PKK yüzünden tehlikeye girer diyorlardı.

Bakın PKK terör örgütü, 31 Mart ve beka konusundaki Cumhur İttifakı bileşenlerinin sözlerini buraya taşısam bu satırlar yetmez.

Yukarıdakileri sadece girişti.

kupur.jpg

Yukarıdaki ekran görüntüsü resmini DHA'dan aldım. DHA'daki haberde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önceki konuşmalarıyla tenakuza düşüyor.

Soylu'nun tenakuza düştüğü konu ise şudur:

Cumhur İttifakı'nın PKK terör örgütü beka sorunumuzdur, 31 Mart'ta biz kazanamazsak PKK her yeri ele geçirir. Biz kaybedersek, İstanbul ve Ankara'ya PKK'lılar dolar gibi sözlerden sonra, 500 terörist kaldı demesi bir tezat teşkil etmiyor mu?

Birinci tezat: 500 terörist mi koskocaman Türkiye Cumhuriyeti devleti için beka sorunuydu?

İkinci tezat ise: Cumhur İttifakı'nın 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerini biz kazanamazsak PKK kazanır tezinin Soylu'nun 500 terörist kaldı sözleriyle çürütülmesidir. Çünkü 31 Mart ve 23 Haziran'da büyükşehirleri Millet İttifakı kazandı ve 500 terörist kaldı diye Soylu açıklama yaptı.

Demek ki neymiş Saray İttifakı bileşenleri olan AKP ve MHP!..

İllet Zillet, 31 Mart ve 23 Haziran'da belediyeleri kazanırsa her yeri PKK, FETÖ ele geçirir diyerek seçim propagandası yapmak yanlışmış!..

Bakın sizin İçişleri Bakanınız bu tezinizi çürüttü!

Hem siyasi etik açısından bu propaganda yanlış, hem de böyle büyük konuşup sonra seçimleri kaybedince mahcup olursunuz.

Demek ki neymiş, seçim kazanma hırsınıza terörle mücadele politikasını alet etmek ve milleti kutuplaştırmak büyük yanlışmış!..

İçişleri Bakanı Soylu'nun, 500 terörist var yok sözleri tarihi geçecektir.

Seçimleri kim kazanırsa kazansın Türk devlet politikası, terörün başını ezmektir.

Bir seçim ittifakı veya bir iktidar asla terörle mücadeleyi iç seçim malzemesi yapmamalıdır. Çünkü dışarıda bu sefer karşı tarafı PKK'lı gibi gösterirseniz, PKK'nın oyu bu mu derlerse ne yapacağız?

Seçim kazanmak için milleti kamplara ayırıp kutuplaştırmak ve diğer tarafı terörist ilan etmek veya terörle iş birliği içinde gösterip oy avcılığı yapmak büyük yanlıştır.

Ayrıca bu karşı taraf PKK ile iş birliği yapıyor sözleri, seçimleri de siz Cumhur İttifakı'na da kazandırmadı. 31 Mart ve 23 Haziran'da bunu gördük.

Cumhur İttifakı bileşenleri AKP ve küçük ortağı MHP, artık gelecek seçimlerde ve seçim olmayan zamanlarda da oy için veya iktidarınızı korumak için milleti kamplaştırmak kutuplara ayırmak politikanızdan vazgeçiniz. Çünkü bu ifadeleri sizlere seçim kazandırmıyor ve ülkemize de büyük zarar veriyor.

Seçimlerde kamplaştırmak ve konsolide etmek politikası yerine hizmet yarışı siyaseti güderse politikacılarımız daha hayırlı bir iş yapmış olurlar. Veya kendi siyasi partileri de artık böyle kazanırlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları