Gültekin Uysal'dan çok konuşulacak açıklama: Süleyman Soylu'nun neden ihraç edildiğini açıkladı

Gültekin Uysal'dan çok konuşulacak açıklama: Süleyman Soylu'nun neden ihraç edildiğini açıkladı
Bir dönem Demokrat Parti'de de görev alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. Demokrat Parti'nin mevcut başkanı olan Gültekin Uysal, Barış Terkoğlu'nun kendisine yönelttiği 'Soylu'nun FETÖ gerekçesiyle Demokrat Parti'den ihraç edilip edilmediği' sorusuna yanıt verdi.

SOYLU HAKKINDA FLAŞ FETÖ İDDİASI: İLK KEZ KONUŞTU!

Halk TV ekranlarında yayımlanan ''Bir Sözüm Var'' programına katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Süleyman Soylu hakkında flaş açıklamalar yaptı. Son günlerde adı sığınmacı krizi nedeniyle sıkça gündeme gelen Soylu hakkında konuşan Uysal, Süleyman Soylu''nun ihraç edildiği sürece ilişkin ilk kez detay verdi.

 

Soylu''nun FETÖ dolayısıyla ihraç edilip edilmediği sorulan Uysal, "Sayın Soylu 2010 yılıydı zannederim. Sayın Cindoruk''un genel başkan olduğu dönemde böyle bir süreç işledi. Sayın Soylu zaman zaman iktidarın FETÖ dediğimiz yapının da operasyonel kiralama yöntemiyle farklı farklı siyasi geleneklerden toplumsal meşruiyetlerini propaganda güçlerini artırmak için o propaganda sürecinde yer aldı. Kendisi öyle tercih etti. Sonrasında da Adalet ve Kalkınma Partisi''ne katıldı" şeklinde yanıt verdi. 

Gültekin Uysal sözlerine şöyle devam etti:

2010 referandum sürecinde parti genel merkezinin aksine o referandumda evet oyu vererek Anadolu''nun pek çok noktasında propaganda yaptı.  O vesileyle bir ihraç süreci işledi.

CEMAAT İDDİLARINA YANIT VERDİ

Gazeteci Barış Terkoğlu''nun Demokrat Parti''nin bir cemaatin üyesi mi sorusuna Uysal, "Zaman zaman böyle istinatlar oluyor. Bizim geleneğimize yeni Asya geleneği her zaman destek vermiştir. Onların siyasetle ilişkisi ölçüsü FETÖ dediğimiz yapılanmanın aksine hiçbir zaman siyasete dahil olmamak noktasındadır. Menderese ve Demirel döneminden beri böyle gelmiştir. O yüzden böyle bir soruyu da şiddetle reddederim" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar