Sudan’dan Türk vatandaşları için kritik uyarı!

Sudan’dan Türk vatandaşları için kritik uyarı!
Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği, Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar nedeniyle yurda dönmek isteyen Türk vatandaşlarının bugün tahliye edileceğini duyurdu.

Sudan’da neredeyse bir haftadır devam eden çatışmaların ardından başkent Hartum’da bulunan Türk büyükelçiliği, ülkedeki vatandaşların üçüncü bir ülke üzerinden tahliye edileceğini bildirerek toplanma yerlerine dair bilgileri paylaştı.

Büyükelçilikten dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, "Sudan genelinde devam etmekte olan çatışmalar ışığında yapılan güvenlik değerlendirmeleri neticesinde, bilhassa çatışma bölgelerinde bulunan vatandaşlarımızın yarın (23 Nisan) kara yoluyla üçüncü bir ülke üzerinden ülkemize tahliye edilmesine karar verilmiştir" şeklinde kaydedildi.

Açıklamada, "Tahliye edilecek vatandaşlarımızın, 22 ila 24 saat sürmesi öngörülen seyahate uygun olarak, rahat ayakkabı ve kıyafetler tercih etmeleri, su ve gıda dahil, en fazla 8 kilogramlık el bagajının yanı sıra, pasaport ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar