Şubat’ta tarımsal maliyetlerdeki aylık artış hızı yavaşladı

Şubat’ta tarımsal maliyetlerdeki aylık artış hızı yavaşladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayı Tarımsal Girdi Fiyatları Endeksini (Tarım-GFE) değerlendiren ATB Başkanı Ali Çandır, "Şubat ayında Tarım-GFE’nin aylık yüzde 1.22 ilan edildi. Bu rakam, 2021 yılı Şubat ayı enflasyonunun altında ilan edildi. Böylece Şubat ayı ortalaması olan yüzde 1.5’in altında bir aylık enflasyon ilan edilmiş oldu. Geçtiğimiz yıl Şubat ayındaki yüzde 80.99’luk rekor enflasyondan yaklaşık 10 puanlık bir hız kesme söz konusudur” dedi.

(İHA) - Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Başkanı Ali Çandır, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayı Tarımsal Girdi Fiyatları Endeksini (Tarım-GFE) değerlendirdi. Şubat ayında Tarım-GFE’nin aylık yüzde 1.22 ilan edildiğini belirten Çandır, “Bu rakam, 2021 yılı Şubat ayı enflasyonunun altında ilan edildi. 

Böylece Şubat ayı ortalaması olan yüzde 1.5’in altında bir aylık enflasyon ilan edilmiş oldu” dedi. Tarım-GFE’nin yıllık yüzde 69.99 ilan edildiğini belirten Çandır, “Bu yıllık rakam, son 8 yılın en yüksek ikinci rakamı olmuştur. Geçtiğimiz yıl Şubat ayındaki yüzde 80.99’luk rekor enflasyondan yaklaşık 10 puanlık bir hız kesme söz konusudur. İlan edilen rakamlar, Şubat ayları itibariyle nispi yüksek bir dönem içerisinde olduğumuzu göstermektedir. Özellikle yıllık düzeyde geçmişe göre hala rekor düzeylerde bulunmaktayız” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar