Son model sızıntı tespit etme robotu geliştirildi!

Son model sızıntı tespit etme robotu geliştirildi!
Birleşik Krallık Su Hizmetleri Düzenleme Kurumu tarafından açıklandı: “Su sızıntılarını tespit etmek için yeni mini robotlar geliştirdik.”

Su arıtma tesislerinden evimizdeki musluklara kadar uzanan kilometrelerce uzunluktaki borular on yıllar boyunca işlevsel kalabilme özelliğine sahip olsalar bile bir süre sonra sızıntı yapmaya ve milyonlarca litre suyun israf olmasına sebep oluyor.

Sızıntı sorununu ortadan kaldırmak isteyen araştırmacılar, yeni üretilen robotların evinizdeki musluğa kadar gelerek tüm su hatlarındaki hasarları tespit edebileceğini aktardı.

%75 DAHA KÜÇÜK BOYUTTA

Birleşik Krallık Su Hizmetleri Düzenleme Kurumu Ofwat yetkilileri, üretilen yeni mini robotlar sayesinde her yıl milyonlarca litre suyun israf edilme sorununu ortadan kaldıracaklarını açıkladı. Uzun yıllardır kullanılan eski robotlar, boyutları büyük olması sebebi ile sadece ana hatları inceleyebiliyorken, yeni geliştirilen ve %75 oranında daha küçük olan mini robotlar evlerin altındaki su hatlarına bile ulaşabilecek.

Mini robotlar sahip oldukları mikrofon, kamera ve ışıklar yardımıyla suyun akışındaki anormallikleri tespit ederek suda sızıntı olup olmadığını kontrol edebilecek. Yarı otonom olarak ayarlanmış bu robotlar, kullanıcı kontrolünde de hareket edebiliyor.

Cohen, sistemin çalışma şeklini şöyle anlatıyor:

"Bu küçük robotları daha küçük borulara bırakacak ve işleri bittiğinde toplayacağız. Kilometrelerce uzunluktaki borularda çalışmak için bu robotlara ihtiyacımız olacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar