Stefhan Kuntz'tan kendisini eleştirenleri öfkelendirecek sözler: Neyi eleştiriyorlar

Stefhan Kuntz'tan kendisini eleştirenleri öfkelendirecek sözler: Neyi eleştiriyorlar
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefhan Kuntz, Ermenistan maçı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

TANER YENER-GÜNBOYU

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5. maçında A Milli Futbol Takımı, Eskişehir'de Ermenistan ile karşı karşıya geldi.

Müsabaka 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

88. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında ceza yayında kaleciyle karşı karşıya kalan Halil Dervişoğlu'nun şutunu Cancarevic kurtardı.

Pozisyonun devamında kaleciden dönen topu önünde bulan Bertuğ Yıldırım, sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Stefhan Kuntz, maç sonu basın açıklamasında konuştu.

Kuntz şunları söyledi:

“Onları gole çeviremedik. Onlar mı mesela? Öncelikle ilk devrede oynamak istediğimiz oyunu aslında sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Çünkü birçok pozisyona girdik. İlk devrede kesinlikle eleştirebileceğim şey, o pozisyonları gol yapamamamız. Aynı zamanda devrede tabi ki daha hızlı oynayabileceğimizi, geçişleri daha iyi yapabileceğimizi söyledik. Birçok top kaybı yaptık, onları yapmamamız gerektiğini söyledik ve üzerinde durduk. İkinci devreye başladığımızda biraz konsantrasyonumuz düştü. Böylelikle birçok hata yaptık. Golü yemeden önce de yaptık, golü yediğimizde de zaten hataları görmüş oldunuz. Oyuncular elinden gelen her şeyi yaptı oyunu çevirmek için. O yüzden onları bu konuda eleştiremem. Oyuncu değişikliklerinin de aslında oyuna pozitif yansıdığını ve böylelikle oyunu biraz daha canlandırdığını düşünüyorum. O yüzden de şans eseri değil, hak ettiğimiz bir beraberliği o an elde ettiğimizi düşünüyorum.

‘MEMNUN DEĞİLİZ’

Elbette memnun değiliz. Bugün adımı atamadığımızdan, 3 puanı alamadığımız dolayı biz de çok üzgünüz. Bunun açık ve net bir şekilde analizini ve özeleştirisini yapacağız. Ekim ayındaki maçlarda hem Hırvatistan’da hem Letonya’da işi bitirmeye çalışacağız.

‘HIRVATİSTAN MAÇI ÖNEM KAZANDI’

Bizim davet etmeyip de, davet edebileceğimiz potansiyel oyuncular kimler olabilirdi? Rıdvan şu an Glasgow Rangers da bir kere bile kadroya girmedi. Sonuçta şu anda sizin vermiş olduğunuz örnek aslında önceden sorduğunuz sorunun tezatı oldu, çünkü dediğim gibi Rıdvan hiç kadroya giremeyen bir oyuncuyken, siz aslında istikrar istediniz. Moral ve mental yapımız için kesinlikle bugün o beraberliği almamız çok önemliydi. Ama pozisyonumuz gereği kesinlikle çok daha fazlasını elde edebilirdik. İyi bir sonuçta da aynısı olacaktı fakat şu an bir o kadar daha Hırvatistan maçı önem kazandı ve biz oraya da odaklanacağız.

‘EN DOĞRU OYUNCULARI SEÇTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ’

Öncelikle eleştiri sizin için açıktır. Sonuçta beni hoca olarak eleştirebilirsiniz, soru sorduğunuzda size cevap vermeye açığım. Ben Trabzon’un iki tane maçını izledim. Birisi Antalyaspor maçıydı, diğeri Galatasaray maçıydı. Yani aslında bir oyuncuyu şimdi burada örnek olarak çıkartmamız çok doğru değil ama sorduğunuz için söylüyorum, ben orada oyuncunun gösterdiği performansla, şu anki oynayan oyunculardan daha iyi performans gösterdiğini düşünmüyorum. Her zaman söylüyorum kapı herkes için daima açık. Şu anda mesela Yusuf’u tekrar çağırdık, Adana Demirspor’da çok iyi işler yapıyor. Mesela Okay’ın da Ozan Tufan’ın da İngiltere’deki maçlarını takip ediyoruz. Fakat biz şu anki kurduğumuz kadroda en doğru şekilde, bize en iyi yardımcı olabilecek oyuncuları seçtiğimizi düşünüyoruz.

‘ARDA'YI TEKRAR MİLLİ TAKIM BÜNYESİNDE GÖREBİLİRİZ’

Bilhassa doktorumuz, Real Madrid’in doktoruyla sürekli iletişim halindeler. Böylelikle en yeni bilgileri onlardan alıyoruz ve umarız en kısa zamanda Arda'yı tekrar milli takım bünyesinde görebiliriz.

‘NELERİ DAHA İYİ YAPABİLİRDİK’

Kesinlikle şu anki tecrübeme dayanarak söylüyorsanız muhtemelen değişiklikler yapardım. Ama bu maçı yaşamadan karar verseydim, yine aynı kararı verirdim. Ama emin olun ki, aynı oyuncularla tekrar bu oyunu oynasak zaten böyle bir oyun olmazdı. Bu soruları zaten kesinlikle kendime soruyorum. Neleri daha iyi yapabilirdik, hangi kararları, oyuncu seçimiyle ilgili daha iyi yapabilirdik? Emin olun bu soruları kendime çok fazlasıyla soruyorum.

‘KESİNLİKLE YENMEMİZ GEREKİYOR’

Ama gerçekçi olursak, haziran ayında hepimiz çok şaşırdık, Ermenistan 6 puan alınca. Önümüzdeki maçta Hırvatistan, Ermenistan’ı yendiğinde aslında aynı durumda olacağız yine. Bizim deplasmanda Hırvatistan gibi bir takıma karşı oynayacağımız maçtan da puan alabildiğimizi göstermemiz ve Letonya’yı evimizde kesinlikle yenmemiz gerekiyor."

İSTİFA SORUSUNA YANIT

Stefan Kuntz’un istifa sorusuna cevabı ise şöyle oldu:

“Neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik onları gole çeviremedik. Bunu mu?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar