Staj sigortası EYT kapsamına girecek mi? Kritik görüşme gerçekleşti

Staj sigortası EYT kapsamına girecek mi? Kritik görüşme gerçekleşti
Staj başlangıç tarihi, açıklanan EYT tasarısı kapsamına dahil edilmedi. Bu karar ile birlikte emeklilik için yıllarca beklemek zorunda kalacak 'staj mağdurları' hakkında kritik bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT tasarısı hakkında yaptığı açıklamada kapsam için herhangi bir şart koşulmadığını belirtmişti. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in, stajın bir eğitim faaliyeti olduğunu ve çalışma başlangıcı sayılamayacağını söylemesiyle birlikte emeklilik için gün bekleyen staj sigortalıların hayalleri suya düşmüştü.

KILIÇDAROĞLU: "STAJ SİGORTASI EYT''YE DAHİL EDİLECEK"

Günlerdir seslerini yetkililere duyurmaya çalışan Staj Sigortası Mağduru (SSM) vatandaşlar hakkında iki önemli gelişme yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, staj mağdurlarının mücadelesini desteklediğini ve 6 ay sonra iktidara geldiklerinde staj sigortası olanların da EYT tasarısına dahil edileceğini belirtti. 

MHP İLE DE GÖRÜŞÜLDÜ

Staj Sigortası Mağdurları (SSM) Derneği Başkanı Ferhat Sağlam, MHP merkezinde yetkililerle staj mağduriyetini görüştü. Görüşme sonrası genel merkez önünden fotoğraf paylaşan Başkan Ferhat Sağlam, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin bir an önce çözülmesini istediklerini duyurdu. Sağlam, MHP''li yetkililerin kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti.

STAJ MAĞDURLARI 15 OCAK''TA TOPLANACAK

Staj mağdurları daha geniş kitlelere ulaşabilmek için 15 Ocak Pazar günü Kadıköy''de toplanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar