Staj mağdurları eylem düzenledi! Hakkımızı alacağız!

Staj mağdurları eylem düzenledi! Hakkımızı alacağız!
EYT düzenlemesine dahil edilmeyen Staj Sigortası Mağdurları, Kadıköy'de toplanarak "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" sloganları attı.

Staj Sigortası Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (SSM) önderliğinde bugün Kadıköy''de ''Staj mağdurları'' bir eylem gerçekleştirdi. Eylem sonrası yapılan basın açıklamasına, EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak da katıldı.

KAPSAMA DAHİL EDİLMEDİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT tasarısına yönelik açıklama yaparken staj faaliyetinin bir eğitim süreci olduğu ve bunun çalışmaya dahil edilemeyeceği ve bu yüzden de ortada bir mağduriyet olmadığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da tasarı hakkında müjdeyi verirken staj ve çırak mağdurları için herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

"VEDAT BİLGİN İSTİFA"

SSM Başkanı Ferhat Salman, okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi: “Staj mağduriyeti kazancı yüksek olup geçim sıkıntısı çekmeyenlerin değil, bizzat geçinmeye uğraşan insanların mağduriyetidir. Gerçi sayın bakanımıza göre ortada bir mağduriyet yokmuş. En son verdiği demeçte ‘Onlar mağdur değiller, mağduriyet lafını kullanamazlar’ diyor. Oldu sayın bakanım ne diyelim kendimize? Aktif çalışmamız, sanayide verdiğimiz emeğimiz, döktüğümüz ter yok sayılıyor. Ne diyelim kendimize ‘mutlu’ diyelim. Memnun oldunuz mu?"

Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Kadıköy Rıhtımda toplanan kalabalık, “Stajyer burada Vedat Bilgin nerede”, “Bilgin istifa”, “Duy bizi Ankara”, “Vur vur inlesin, Ankara dinlesin”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları attı.

"ÇÖZ STAJI AL OYUMUZU"

"EYT ile ilgili öyle ya da böyle bir çözüm getirildi, ama stajla ilgili bir çalışma olmadığı gibi sessiz kalınarak konunun üzeri örtülüyor. Şunun herkes farkına varsın bu topluluk artık 5-10 kişi değil. Birçok ilde kendi gruplarını kurdu, büyüdü ve hakkını almadan susacak gibi değil. Şimdi hep bir ağızdan diyoruz ki kim yanımızdaysa onun yanındayız. Staj mağdurunun partisi yok. Ve yeni sloganımız ‘Çöz Stajı Al Oyumuzu.’ Biz staj mağdurları diyoruz ki, bu aşamadan sonra hiçbir siyasi partinin seçim vaadi olmayacağız. Bu sorunun yarın çözülmesi, bir gün geç çözüldüğünü gösterir. Staj mağduriyetine çözüm getiren partinin yanındayız. Bizlerin ve elbet ailelerimizin oylarının yönünü bu mağduriyetin çözümü belirleyecektir. Staj mağduriyeti bugün değilse yarın elbet çözülecektir. Ancak bizler bu mağduriyeti hala yaşamamıza neden olanları da bu sorunu çözenleri de unutmayacağız.”

KILIÇDAROĞLU SÖZ VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100''de Uğur Dündar''ın sorularını yanıtladı. Staj mağdurları hakkında da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ortadaki mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyleyerek "Sorunun bir tarafını çözüp bir tarafını bırakmak olmaz. Bu vatandaşlarımız staj yapmış, staj ne demek? çalışma demek. Bu insanlara hakkı olanı biz vereceğiz. Söz veriyorum iktidara geldiğimizde staj mağdurlarının da sorunu ortadan kalkacak" açıklamasında bulundu. 
 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar