SSK'dan mı yoksa Bağ-Kur'dan mı emekli olmak daha avantajlı: Ünlü Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tek tek açıkladı

SSK'dan mı yoksa Bağ-Kur'dan mı emekli olmak daha avantajlı: Ünlü Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tek tek açıkladı
Ünlü Sosyal Güvenil Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı, SSK ile Bağ-Kur emekliliği arasındaki farkları anlattı. İşte detaylar...

GÜNBOYU HABER MERKEZİ

Ünlü Sosyal Güvenil Uzmanı Özgür Erdursun emeklilik konusunda uyardı ve dikkatlice planlanması gerektiğini söyledi. Erdursun X hesabından yaptığı paylaşımda SSK mı yoksa Bağ-Kur'dan mı emekli olmak daha avantajlı sorusuna yanıt verdi.

SSK'DAN MI? BAĞ-KUR'DAN MI EMEKLİ OLMAK AVANTAJLI AVANTAJLI?

SSK'dan emekli olmak Bağ-Kur'a göre avantajlıdır. Daha az günle emekli olursunuz, daha yüksek emekli aylığı alırsınız.

En alt emekli aylığı artmaz, kök aylığa zam yapılma devam eder ise SSK'lılar daha yüksek emekli aylığı alır.

Emekli aylığı hesaplama sisteminde emekli aylığını SSK olarak hesaplatanlar, Bağ-Kur'dan emekli olurlarsa %25-30 arası daha düşük emekli aylığı alacağını bilmesi gerekir.

SSK'dan emekli olmak için kendi adınıza işletmeniz varken, başka bir işletmede kendinizi sigortalı göstermezsiniz, bunun adı sahte sigortalılık olur.

Sahte sigortalılık ile emekli olanlar denetime takılır ve gerçekten fiilen çalışmadan sigortalı olarak gözükmüşler ise bu günler iptal edilir, emeklilikte iptal olur, bu durumda emekli olanların almış olduğu emekli aylıkları yasal faizi ile geri istenir.

Sahte sigortalılık ile emekli olanların sağlık harcamalarının parası da yasal faizi ile geri istenir.

Bağ-Kur'a göre daha avantajlı olan SSK'dan emekli olacağım diye kendisini sağda solda sigortalı olarak gösterenler büyük bir risk almış olurlar.

adsiz.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar