Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

"Spartaküs Isparta'ya küs olarak ölmüştür"

Rabbi''m de Isparta''ya ceza olarak karda kışta elektriksiz kalma cezası vermiştir. İşte, ilahi adalet budur. Bu elektrik kesintisinin o ihaleleri alan firmalarla, dolayısıyla da iktidarımla ilgisi yoktur.

"Bu gözünüzde büyüttüğünüz Lenin var ya, hani Rusların başıydı bir ara, inanın 3 yaşındaki oğlum kadar yaramaz gözümde.

Lenin şunu yaptı, Lenin bunu yaptı vs vs…

Ben de oğlan yaramazlık yapıp koltuğun tepesine tırmanınca ''Len in'' diyorum.

''Len in'' dedim diye bizim oğlan da Rus mu oldu şimdi?"

"Biz tarihte adı geçen herkesi gözümüzde büyütüyoruz, abartıyoruz.

Hele bu kişiler yabancı olunca adeta ulaşılmaz görüyoruz.

Bizde Nasreddin Hoca var mesela.

Evet, fıkralarıyla öne çıkmış bir kişi ama onun en büyük özelliği yürürken arkadaşlarının ayağına basmasıdır.

Hatta ayağına bastığı arkadaşlarından birinde nasır olduğundan acıyla ''Nasır ettin hoca'' dediği için Nasreddin Hoca denmiştir"

"Filozof olan Aristoteles de aslında çok hırslı, haris, gözü doymaz bir adammış. Gerçek adı da Haristoteles. Ama şu an bize ait olan Trakya Bölgesi meralarında koyun otlatırken karşılaştığı Üseyin Aga ''h'' harfini kullanmadığı için kendisine ''Bundan sonra senin adın Aristoteles olsun'' teklifini kabul ettiği için adı öyle anılmıştır.

Yani, Aristo Aristo olduysa yatıp kalkıp bize dua etsin!"

"Leonardo da Vinci hayatı boyunca, resimden heykele, matematikten, astronomiye, jeolojiden mimariye, anatomiden müziğe kadar birçok dalda çalışmıştır. Herkes onun bu dünyaya çok farklı amaçlarla geldiğini söyleyerek onu yüceltse de aslında bizim ''Maymun iştahlı'' deyimimize ilham olmak için gelmiş.

Hiçbir işte kalıcı dikiş tutturamamış olan birinin günümüz şartlarında terzi yamağı olarak bile iş bulması imkânsızdır ama neyse, ölü arkasından konuşmayayım"

"Galileo Galilei diye bir astronom da var pek bir hayran hayran baktıklarımız arasında.

Adamın adı o kadar tuhaf ki karşısındaki anlasın diye neredeyse adının tekrarı gibi bir soyadı bulmuş. Adın ne dendiğinde Galileo cevabını veren Galileo anlaşılmayınca ve tekrar adı sorulduğunda Galilei demiştir. Bu rahmetli her aklıma düştüğünde aklıma Fuliculi fulicula eseri gelir Pavarotti''den"

Demem o ki, bende herkesin ipliğini pazara çıkaracak bilgiler var ama pazardaki tezgâh ücretleri yüksek olduğundan çıkarmıyorum.

Bu kadar aydın olan beni, bu kadar her konuda bilgi sahibi olan şahsımı trol olarak işe almazsanız vallahi yakarım ocağın altını!!!

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları