Sözleşmelilere kadro teklifi komisyondan geçti!

Sözleşmelilere kadro teklifi komisyondan geçti!
Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesini içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. 458 bin 615 sözleşmeli çalışanın memur kadrosuna geçirilmesine karar verildi.

Kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin hazırlanan kanun teklifi bugün Bütçe ve Planlama Komisyonu''ndan geçti.

AKP Grup Başkanvekili Elitaş, 28 Kasım 2022''den önce sözleşmeli personel statüsünde olanların kadroya alınacağını açıklamıştı. Teklif yasalaşırsa toplam 458 bin 615 sözleşmeli çalışan kadroya geçecek. Belediyelerde çalışan sözleşmelilerde 3 yıl şartı aranmadan kadroya geçecek. Toplam 458 bin 615 sözleşmeli çalışan kadroya geçecek.

TAYİN HAKKI ELDE EDECEKLER

Teklifle; kamunun çeşitli kurumlarında ve mahalli idarelerde sözleşmeli çalışan personel kadroya alınacak. 28 Kasım 2022 tarihinden önce sözleşmeli olarak çalışmaya başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan doğrudan doğruya bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçecekler. Memur kadrosuna geçtikten sonra 1 yıl süreyle aynı kadroda ve aynı görevde çalıştıktan sonra tayin haklarını elde etmiş olacaklar. Söz konusu yasa teklifi; 458 bin 615 çalışanı kapsıyor. Sözleşmeli personel; görevde yükselme, unvan değişikliği, memuriyet güvencesi, tayin imkanı gibi birtakım haklara sahip olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar